För dig som ska söka till gymnasiet

I år äger digitala Gymnasiedagarna & Future Skills rum den 26–28 oktober, men redan innan dess kommer vi att förbereda dig inför valet genom två spännande teman: "Jag och mitt gymnasieval" samt "Jag och mitt framtida jobb". Övningar som tillhör Tema 2 hittar du längre ner här på sidan!

Digitalt studiebesök på Göteborg Stad

Vad har en projektledare, grafisk designer, gymnasielärare och miljökommunikatör gemensamt? De är alla del av Göteborg Stad! Lär dig mer om vilka jobb man kan ha inom kommunen, där fler än 55 000 medarbetare varje dag arbetar för att göra vardagen för invånarna lite bättre.

Nästa sida: Göteborg Stads karriärtest

10 snabba tips till dig som söker jobb

Hur ska man tänka kring CV? Varför kan det vara en bra idé att ibland googla sig själv? Och hur förbereder du dig bäst inför en arbetsintervju? Klicka på play-symbolen nedan för att få 10 viktiga tips inför att du ska söka jobb.

 

Visita Sverige ger dig en inblick i besöksnäringen

Häng med när poddaren och influencern Edvin Törnblom provar hur det är att jobba som hotellreceptionist, hovmästare och servitör. Ni får dessutom träffa Ebba Järnrud som är hotelldirektör. Hör hennes historia om hur en karriär inom besöksnäringen kan se ut!

Häng med när Edvin testar sin barndomsdröm – att  jobba som hotellreceptionist på The Winery Hotel. Hur tar man sig an jobbiga gäster? Har kunden alltid rätt? Och vad är det roligaste på jobbet?

Edvin trodde att hovmästaren mest hälsade folk välkomna och var trevlig. Det visar sig vara mycket mer och strategiskt arbete än han någonsin hade kunnat tänka sig.

Nu är det dags för Edvin stora eldprov. Kommer han klara av att servera riktiga gäster i en riktig restaurang? Är brödet bakat på plats? Hur slår man in en bong?

 

Ebba har jobbat nio år på Elite Hotel och är idag hotelldirektör på Elite Hotel Stockholm Plaza. Hör hennes historia om hur en karriär inom besöksnäringen kan se ut!

 

Hur är det att jobba inom byggbranschen

Vad är det bästa med att jobba som snickare? Vad gör en betongare? Och en civilingenjör? Och hur tar man sig egentligen in i byggbranchen? Häng med så får du se!

Möt Mohammed Sherriff som är lärling på JM. Han ger 110% i allt han gör, och bygger lika mycket med hjärnan som med hjärtat. För honom handlar jobbet om att leverera hus som andas kvalitet.

Tillsammans bygger Robin, Mikaela och Linn framtidens hus – allt från sextonvåningshus till småhusprojekt i mysiga trädgårdskvarter.

Mer från Gymnasiedagarna & Future Skills

Högstadieligan
Vill du ha chans att vinna 1000 kr? Delta i Högstadieligan!

oktober 26, 2021

Spelar du League of Legends eller Rocket League? Vill du vara med ...
Nästa sida: Vem vinner Yrkeskampen?
Vem vinner delfinalen av Yrkeskampen?

oktober 26, 2021

Nu avgörs delfinalen av Yrkeskampen – årets viktigaste och roligaste skoltävling för ...
Årets handledningsmaterial
Årets handledningsmaterial är här

oktober 19, 2021

Lärare och vårdnadshavare – se hit! Nu är äntligen årets handledningsmaterial för ...
Rosa neonskylt i form av en pratbubbla med texten "Hello" skrivet i mitten
Information på olika språk

oktober 13, 2021

Snart går årets Gymnasiedagarna & Future Skills av stapeln. Via länkarna nedan hittar ...