Vill ditt företag synas för grundskoleelever och unga arbetssökande?

Vi utvecklar Gymnasiedagarna & Future Skills för att, tillsammans med er utställare, bidra till välgrundade studie- och yrkesval för unga i regionen.

Här har vi samlat länkar och info som är bra att ha för dig som ska medverka på Gymnasiedagarna och Future Skills – regionens viktigaste strategiska och operativa mötesplats för kompetensförsörjning.

Under 2021 skapar vi en mötesplats som sträcker sig över hela läsåret. Vi går från att arrangera en mässa under tre dagar till att finnas med under hela gymnasievalet. Vi presenterar Gymnasiedagarna & Future Skills 365 – en förlängning av mötesplatsen.

Med Gymnasiedagarna & Future Skills 365 tar vi fasta på det viktigaste – det personliga mötet. Under 2021 väljer vi att fokusera på att, genom tydliga insatser, fördjupat samarbete med grundskolan och inspirerande temaveckor, ge er som medverkande utställare nya möjligheter att möta elever, vårdnadshavare och skolpersonal under hela hösten.

Genom det nya upplägget ser vi till att grundskoleelever och unga arbetssökande är ännu bättre förberedda inför det digitala mötet med er den 26–28 oktober. Under de dagarna bjuder vi in till en späckad mötesplats, där ni som utställare får möjlighet att chatta med besökare och presentera ert utbud.

Mer information om höstens upplägg hittar du här

Det här ingår:

 • Möjlighet att nå ut till och samtala med unga arbetssökande, elever i åk. 8 och åk 9 samt vårdnadshavare. Tidigare år har Gymnasiedagarna & Future Skills lockat uppemot 25 000 besökare.
 • Möjlighet att delta och synas i material och aktiviteter under hela hösten.
 • Presentation och exponering av er bransch/företag på mötesplatsen Gymnasiedagarna & Future Skills.
 • Länkning till hemsida, kontaktuppgifter och sociala medier etc.
 • Individuell chatt med besökarna i montern.
 • Presentation av aktiviteter (ex. webbinarier, livesändning och tävlingar) under tre dagar i oktober.
 • Utvecklad kategoriserings- och sökfunktion.
 • Koppling till relaterade utställare bland program och gymnasieskolor.
 • Vanliga frågor och svar.
 • Material finns kvar på hemsidan för elever och unga arbetssökande att ta del av fram till mars 2022.
 • Möjlighet till samlingsmonter med upp till tre företag i samma bransch. Större samlingsmonter offereras separat.
 • Besökarstatistik från mötesplatsen.
 • Medverkan på 4:e dagen (värde 5000 kr).

Samtal och möten i fokus den 26–28 oktober

Så vad innebär det egentligen att vi även i år erbjuder en digital mötesplats? Den främsta skillnaden är förstås att ni istället för att resa till mässan kommer att använda en dator för att besöka oss.  Besökare kommer fortfarande få möjlighet att träffa  er samt regionens gymnasieskolor, men nu i form av digitala möten och individuella chattar.

De möten och samtal som äger rum på mässan, som är en så viktig del för ett väl underbyggt studie- och yrkesval, kommer därmed fortsatt att vara en viktig del av mötesplatsen. Inför årets evenemang har vi dessutom sett till att bland annat utveckla hemsidans sök- och kategoriseringsfunktion, de individuella chattarna samt kopplingen mellan skoldelen och Future Skills. Öppettiderna är kl. 08.00 -19.00 alla dagar.

Gymnasiedagarna 4:e dagen 

Den 18 november samlar vi de skolor som erbjuder utbildningar inom gymnasiesärskolan till Gymnasiedagarna 4:e dagen. Här kan alla som ska söka till gymnasiesärskolan träffa skolorna i en lugnare miljö. 

I och med att 4:e dagen sker i ett mindre format, kommer denna mötesplats fortfarande att äga rum i fysiskt format. I år kommer vi även att ha öppet under dagtid. Mer information kommer! 

Frågor och svar om chatten 

Varje utställare kan ha upp till 11 personer, 10 individuella och 1 för monterchatten.

Ni kan spara ner meddelanden till excel-filer. Exempelvis om ni vill sammanställa vanliga frågor och svar att använda i ”Frågor och Svar” längst ner i montern.

Ja, ni kan tillfälligt inaktivera/dölja en person i chatten (som exempelvis är på lunch).

Det går inte att ta bort ett chattmeddelande, men det går att dölja. Om ni har dolt ett meddelande av misstag kan ni enkelt ta tillbaka det igen genom att klicka på personens namn.

Klicka på rapporteringsknappen så poppar ett mejlfönster upp. Här skriver ni vad som har hänt och bifogar en skärmavbild på chatten. Mejlet går till supportansvariga som tar hand om ärendet.

Du kan ställa in om du vill ha en skrivbordsnotifikation och/ eller mejl skickat till dig.

Chatten initieras av besökaren och alla chattar är individuella, det vill säga en till en. Internt i bakändan så kan alla som jobbar med chatten se alla meddelanden och på så sätt även hjälpa varandra.

Ja, det kommer att finnas.

Nej, det är besökaren som initierar en chatt.

Du som utställare kan klistra in en videotjänstlänk i chatten. Exempelvis Teams eller Google Meet.

Ja, exempelvis undersköterska.

Ja, du kan slå av en persons möjligheter att chatta.

Frågor och svar om montern

I menyval utställarinformation och i fältet ”Adress 2”. Har ni samma adress som Adress 1 behöver ni kopiera in den i ”Adress 2”

Klicka på bokstaven ”i” bredvid rubriken för mer information.

Besökaren kan filtrera på det för att söka en monter och en aktivitet.

Det är samma som kommun och avser adressen du finns på.

Nej, ingen PDF. Men du kan länka till ett material eller hemsida.

Det är utställare som du har en sammankoppling med. Exempelvis Visita (besöksnäringen) och Ester Mosessons. Detta för att tydliggöra kopplingen mellan arbetslivet och gymnasieprogram för besökarna.

De ligger i kronologisk ordning i montern. En del plockas ut av systemet på förstasidan och på en separat samlingssida med alla aktiviteter där besökaren kan sortera på typ: ”Öppet hus”, ”Informationsmöte” eller ”Livesändning”.

Support

Det kommer att finnas ett supportteam på Göteborgsregionen (GR) som genom chatt svarar på frågor och tar hand om eventuella problem. Mer information kommer!

Ja, varje dag kl 10 och kl 15.30 har vi 15 minuter långa möten tillsammans via videotjänst för att uppdatera er om eventuella buggar, antal besökare och annat som är viktigt för er att känna till.