Katrinelundsgymnasiet Elitidrott
Gymnasieskola

Katrinelundsgymnasiet Elitidrott

Välkommen till Katrinelundsgymnasiet! 

 

Hela Eleven Hela Vägen

Katrinelundsgymnasiet är för dig som är beredd att jobba hårt för att nå dina mål. 

Hälften av dina skolkamrater är här för att göra en seriös elitidrottssatsning. Det innebär att du kommer att ha ambitiösa och tävlingsinriktade personer omkring dig. 

Det innebär också att du får bättre mat, tillgång till både gym och friskvård. Du måste inte vara idrotssintresserad, men det underlättar om du tycker det är viktigt med träning och hälsa. 

Oavsett om du ska studera vidare, börja jobba eller elitidrotta så kommer vi att se till att du är i ditt livs form när det är dags att ta nästa steg. 

Välkommen! 

 

Elitidrott

Av våra 1000 elever är idag knappt 500 elitidrottare inom 13 olika idrotter, vilket gör oss till Sveriges största elitidrottsgymnasium. Av dessa 13 olika idrotter finner vi också riksrekryterande idrotter inom badminton, handboll och friidrott. Målet är att ge dig som har idrottstalang bästa tänkbara förutsättningar att kombinera elitsatsning med studier.

Våra elittränare är välutbildade och våra lärare har förståelse för vad det innebär att satsa hårt på sin idrott. På skolan finns ett välutrustat gym med instruktör, tillgång till spinningsal, nya lokaler för rehab och tillgång till sjukgymnast och sjuksköterska. Tillsammans utgör de ett nätverk av stödpersoner som hjälper dig att lyckas i din idrottskarriär.

 

Hörselgymnasiet

Hos oss finns även hörselklass för dig med hörselnedsättning. På Katrinelundsgymnasiet kan vi erbjuda en lugn och trygg studiemiljö. Vi erbjuder specialinredda klassrum, specialutbildade lärare och undervisning i små grupper. Våra små klassrum är försedda med hörselteknisk utrustning och om du har undervisning i en hörande klass kan du få med dig lämpliga hjälpmedel. Ni är sällan fler än åtta elever i ett hörselklassrum. 

Om du har en dokumenterad hörselnedsättning är du välkommen att söka till Katrinelundsgymnasiet och något av skolans program — Naturvetenskap, Samhällsvetenskap, Ekonomi, Teknik eller Försäljning- och service. Skulle du inte vara behörig till gymnasiet kan du ändå ansöka om att gå hos oss - vi hittar då en lämplig studieväg för dig utifrån dina förutsättningar.

Du kan läsa grundskolekurser i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik och samhällskunskap. Det kan även innebära att du läser med eleverna i ett ordinarie program utom i något enstaka ämne.




Utbildningar

Samhällsvetenskapsprogrammet har tre inriktningar.

Inriktningen beteendevetenskap ska ge kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. I inriktningen ska eleverna fördjupa sin förståelse av människors agerande som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv. Inriktningen ska även ge kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap samt utveckla elevernas förmåga att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen.

Inriktningen medier, information och kommunikation ska ge kunskaper om mediernas roll i samhället och hur man kan använda sig av medieteknik för att förmedla budskap på ett intresseväckande sätt. I inriktningen ska eleverna studera journalistik, information och reklam och praktiskt få pröva textens, bildens och ljudets kommunikativa möjligheter. Eleverna ska få utveckla både praktiska och teoretiska kunskaper i olika interaktiva kommunikationsformer. Inriktningen ska ge eleverna möjlighet att undersöka hur media påverkar människor individuellt och i grupp när det gäller till exempel åsikts- och opinionsbildning och hur vår omvärldsuppfattning formas.

Inriktningen samhällsvetenskap ska ge kunskaper om samhällsstrukturer och om människors livsvillkor utifrån individ-, grupp- och samhällsnivå. I inriktningen ska eleverna bredda och fördjupa sin förståelse av samhällsfrågor genom att tolka och förklara företeelser och sammanhang. Inriktningen ska också utveckla elevernas förmåga att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen.


Ekonomiprogrammet har två inriktningar.

Inriktningen ekonomi ska ge kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ska också ge färdigheter i att starta och driva ett företag.

Inriktningen juridik ska ge kunskaper om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Inriktningen ska utveckla elevernas förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.


Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska eleverna ha de kunskaper som behövs för att arbeta med försäljning, kommunikation, marknadsföring och service inom handelsbranschen.

Utbildningen ska utveckla elevernas kunskaper om handelsbranschen samt om försäljning och service via olika kanaler och plattformar. Den ska också utveckla deras färdigheter i att utföra arbetsuppgifter inom yrkesområden som försäljning, inköp och varuflöden, kommunikation och marknadsföring, kundservice samt affärsutveckling. Utbildningen ska vidare utveckla elevernas kunskaper om entreprenörskap och eget företagande och förbereda eleverna för karriärutveckling inom handelsbranschen.

Försäljning och service förutsätter kontakter och kommunikation mellan människor i olika sammanhang och genom olika kanaler. Utbildningen ska därför utveckla elevernas förmåga att möta och kommunicera med människor i affärs- och medarbetarrelationer såväl inom landet som internationellt. Handel sker i allt större utsträckning på en global marknad. Utbildningen ska därför också ge möjligheter till fördjupade studier i engelska.

Eleverna ska få möjlighet att formulera och kommunicera synpunkter och budskap både muntligt och skriftligt samt med hjälp av olika medier. Utbildningen ska utveckla elevernas förmåga att söka, analysera och värdera information från olika branscher och områden. Den ska utveckla elevernas färdigheter i att använda digital teknik för kommunikation, marknadsföring och försäljning på ett situations- och målgruppsanpassat sätt.

Utbildningen ska ge kunskaper om arbetsrätt, arbetsmiljö och diskrimineringsfrågor i arbetslivet. Eleverna ska också få kunskaper om vilka faktorer som påverkar hälsa och välbefinnande samt om social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet.

Utbildningen ska utveckla elevernas förmåga att agera på ett etiskt sätt i sin kommande yrkesroll samt att ta ett eget ansvar och agera med omdöme. Eleverna ska vidare utveckla förmågan att diskutera och reflektera över sitt eget lärande utifrån olika arbetsuppgifter och metoder och därigenom förbereda sig för fortsatt lärande i yrkeslivet och få en förståelse av verksamheten och yrkesrollen. Inom yrkesområdet ska eleverna även kunna diskutera och reflektera kring miljöaspekter och företagets roll i samhället.

Arbetsplatsförlagt lärande ska förekomma på alla yrkesprogram. Det arbetsplatsförlagda lärandet ska bidra till att eleverna utvecklar yrkeskunskaper och en yrkesidentitet samt reflekterar över yrkeskulturen och blir en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats. Det arbetsplatsförlagda lärandet kan också ge inblick i företagandets villkor.

Examensmålet gäller för både skolförlagd utbildning och lärlingsutbildning.


Ekonomiprogrammet har två inriktningar.

Inriktningen ekonomi ska ge kunskaper inom företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ska också ge färdigheter i att starta och driva ett företag.

Inriktningen juridik ska ge kunskaper om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Inriktningen ska utveckla elevernas förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.


Naturvetenskapsprogrammet har två inriktningar.

Inriktningen naturvetenskap ska ge fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik. Inriktningen naturvetenskap och samhälle ska ge kunskaper inom naturvetenskap, samhällskunskap och geografi.


Teknikprogrammet har fem inriktningar.

Inriktningen design och produktutveckling ska ge kunskaper om och färdigheter i design och produktutveckling där datorstyrd design samt konstruktion är centrala. Den ska också behandla designprocess och designmetodik.

Inriktningen informations- och medieteknik ska ge kunskaper om och färdigheter i informations-, kommunikations- och medieteknik. Den ska behandla datorkommunikation, programmering, digital media, webbutveckling samt dator- och kommunikationsteknik.

Inriktningen produktionsteknik ska ge kunskaper om och färdigheter i produktion och företagande. Den ska behandla automation och hur produktionslinjer styrs samt ge produktionskunskaper inom olika områden.

Inriktningen samhällsbyggande och miljö ska ge kunskaper om och färdigheter i samhällsbyggande, miljö och arkitektur. Den ska behandla byggande och miljöfrågor ur ett brett perspektiv, såväl tekniskt, ekologiskt och estetiskt som ekonomiskt och socialt.

Inriktningen teknikvetenskap ska ge kunskaper om och färdigheter i teknikvetenskapens arbetsmetoder och verktyg för matematisk modellering, simulering, styrning och reglering. Den ska fördjupa kunskaper om teknik, matematik och fysik.


Katrinelundsgymnasiet Elitidrott
Gymnasieskola
Kontaktuppgifter
Skånegatan 14, 411 40, Göteborg
031-367 05 00

Intresseformulär

Är du nyfiken av en eller flera av våra program? Gör en intresseanmälan så skickar vi dig mer information! Fyll i dina uppgifter samt vilken/vilka utbildningar du är intresserad av i formuläret nedan.

E-post skickat!

Videoklipp

Ekonomiprogrammet

Välkommen till Ekonomiprogrammet

Samhällsprogrammet

Välkommen till Samhällsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet

Välkommen till Naturvetenskapsprogrammet

Välkommen till Katrinelundsgymnasiet

Tillsammans med eleven Rasmus får du följa med på en rundvandring i vår skola

Katrinelundsgymnasiet Elitidrott

Hela eleven, hela vägen!

Följ med Charité (samhäll), Måns (ekonomi) och Nina (natur) och lyssna på deras upplevelser som elitidrottare på Katrinelundsgymnasiet.

Frågor och svar

Hos oss går cirka 1000 elever

Kom till oss i chatten så pratar vi mer

Eller läs mer på https://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/katrinelundsgymnasiet

Ja, hos oss får eleverna varsin Chromebook!

 

Kom till oss i chatten så pratar vi mer

Eller läs mer på https://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/katrinelundsgymnasiet 

Natur

Natur - Natur

Natur - Samhäll

 

Ekonomi

Ekonomi - Ekonomi

Ekonomi - Juridik

 

Samhäll

Samhäll - Beteende

 

Kom till oss i chatten så pratar vi mer

Eller läs mer på https://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/katrinelundsgymnasiet 

Som regel vill vi att eleverna ska klara av sina studier på lektionstid eftersom vi vet att många av våra elever har fullt upp utanför skolan med träning. Repetition är dock viktigt och vi erbjuder supportverksamhet för att du ska få hjälp med läxorna innan du går hem.

 

Kom till oss i chatten så pratar vi mer

Eller läs mer på https://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/katrinelundsgymnasiet

Japp! Dessutom har elitidrottarna en egen skolsköterska

 

Kom till oss i chatten så pratar vi mer

Eller läs mer på https://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/katrinelundsgymnasiet 

Ja det gör det. Två stycken till och med!

 

Kom till oss i chatten så pratar vi mer

Eller läs mer på https://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/katrinelundsgymnasiet 

I vår idrottshall, där finns även ett gym och en spinningsal som eleverna har tillgång till och ibland utomhus.

 

Kom till oss i chatten så pratar vi mer

Eller läs mer på https://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/katrinelundsgymnasiet 

32 elever i varje klass

 

Kom till oss i chatten så pratar vi mer

Eller läs mer på https://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/katrinelundsgymnasiet 

I skolresturangen, som är prisad som Göteborgs bästa skolresturang, får du god, varierad och näringsriktig mat, oavsett vad du väljer att äta. En av de saker som våra elever brukar lyfta fram är just vår skolresturang där du serveras mat som är lagad på plats och gjord på ekologiska råvaror. 

 

Kom till oss i chatten så pratar vi mer

Eller läs mer på https://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/katrinelundsgymnasiet 

Det beror helt på vilken idrott du är aktiv inom exempelvis tränar friidrottarna i Friidrottens hus

 

Läs mer om just din idrott här https://goteborg.se/wps/portal/enhetssida/katrinelundsgymnasiet/elitidrott

Andra utställare att spana in

Bernadottegymnasiet
Bernadottegymnasiet
Gymnasieskola

Om du värnar alla människors lika värde och rättigheter och är intresserad av natur, friluftsliv, motion och hälsa, då ska …

Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen
Arbetsmarknad

Är du redo att göra skillnad? Inom hälso- och sjukvården finns över 200 yrken. Du känner kanske till sjuksköterska, undersköterska …

DinTalang
DinTalang
Gymnasieskola