Anmäl klassen till Yrkeskampen 2020

Klicka här

för att boka in

din klass!

Tävla i olika yrkesgrenar på hemmaplan!

I Yrkeskampen får elever i högstadiet testa sina skills inom ett gäng olika yrkesgrenar. Alla grenar i tävlingen är knutna till de olika yrkesprogrammen och de yrken de leder mot. Förutom att de olika tävlingsmomenten bidrar till ökad valkompetens finns även fina priser till vinnarna.
I år tar vi dessutom Yrkeskampen till er, så allt ni behöver tänka på är att boka in en lektion till tävlingen.

Ta mässan till klassrummet

Nytt för i år är att ni kommer kunna tävla i ert eget klassrum. En tävlingsledare kommer ut till de tävlande skolorna och som en bonus får ni även träffa tävlanden från Yrkestävlingar och elever som redan har gjort sitt gymnasieval och nu läser på gymnasiet.

Tävlingar

Grenarna kan innebära allt från att använda en skruvdragare till vispa maräng snabbast.

Tävlingen sänds live via länk på Gymnasiedagarna & Future Skills plattform.

Ökad valkompetens inför gymnasievalet

För dig som lärare eller studie- och yrkesvägledare blir tävlingen ett verktyg i undervisningen om olika utbildningsvägar och för eleverna ett sätt att öka sin valkompetens.

Se filmen från Yrkeskampen 2019

Så går tävlingen till

1. Material för förberedelse

Innan tävlingen blir respektive lärare kontaktad. Vi går då igenom dagens upplägg, stämmer av vilken tid vi kommer att vara på plats, hur många elever som ska delta i tävlingen och liknande.

Vi kommer även att ge ledtrådar om vilka grenar eleverna kommer att tävla i. På det sättet kan ni förbereda er i klassen, och tillsammans bestämma vilka elever som ska tävla i vilken gren.

OBS! Man får som tävlande enbart tävla i en gren!

2. Gemensam start i klassrummet

När tävlingsledaren från Yrkeskampen anländer startar vi med en presentation av dagen för att sedan presentera våra gäster. De kommer sedan berätta om sina erfarenheter kring val av program och yrke.

Efter detta blir det dags för tävlingen! Vi riggar upp för livesändning där de olika grenarna bedöms på tid och kommenteras av våra gäster.

3. Vinnare koras

Vinnare utses när samtliga grenar är avslutade. Fina priser!

Praktisk info och anmälan

Tid: Onsdagen den 7 oktober kl. 9.30–13.00. Presentation och tävling beräknas ta cirka 2 timmar.

Plats: I den tävlande klassens klassrum.

För vem: Högstadieelever i årskurs 8 och 9

Att delta är kostnadsfritt! Det är dock ett begränsat antal platser, så först till kvarn gäller.

Boka här: trippus.net/anmalan-yrkeskampen-2020

Partners och initiativtagare

Göteborgsregionen (GR) och WorldSkills Sweden arrangerar under Gymnasiedagarna och Future Skills Yrkeskampen, med syfte att öka elevers kunskap om olika möjlighetsyrken i samverkan med ett stort antal branschorganisationer från hela Sverige.