Anmälan till Yrkeskampen är öppen

augusti 13, 2021

Nu öppnar anmälan till Yrkeskampen – årets viktigaste och roligaste skoltävling för elever i årskurs 8. Bakom Yrkeskampen står WorldSkills Sweden, som vill öka intresset för de yrken som gymnasiala yrkesutbildningar leder till. För dig som rektor, lärare eller studie- och yrkesvägledare blir tävlingen ett verktyg i undervisningen om olika utbildningsvägar och för eleverna ett sätt att öka sin valkompetens.

Nytt för i år är att Yrkeskampen ihop med Gymnasiedagarna & Future Skills 2021 arrangerar Regionmästerskapet i Göteborg, som du kan läsa mer om längre ner. Gymnasiedagarna & Future Skills anordnas i år digitalt, den 26–28 oktober, här på gymnasiedagarna.se.

Nå kunskapsmålen på ett roligare sätt

Tävlingen utgör en upplevelsebaserad del i den undervisning som syftar till att ge dina elever underlag för att ta ställning till frågor som rör den egna framtiden. Utöver själva tävlingen kommer även en lärarhandledning att finnas tillgänglig. I potten för finalen i Växjö under Yrkes-SM finns ett förstapris på 10 000 kronor att hämta för den vinnande klassen.

Representera regionen i Yrkeskampen

De tre främsta klasserna i Göteborgsregionen från den första webbtävlingen, som görs i klassrummet, får en biljett till Regionmästerskapet. I år blir det lite speciellt – Regionmästerskapet kommer att filmas den 19 oktober på Svenska Mässan för att sedan sändas under Gymnasiedagarna & Future Skills 2021. Det vill ni inte missa! Den bästa klassen får dessutom representera Göteborgsregionen i den nationella finalen av Yrkeskampen under Yrkes-SM i Växjö den 11 maj 2022.

Anmäl er senast den 15 september

Anmälan görs på www.yrkeskampen.se. Där hittar du även mer information om tävlingen. Frågor om konceptet skickas till info@yrkeskampen.se. Sista anmälningsdag för deltagande i Yrkeskampen är den 15 september 2021. För frågor om Regionmästerskapet i Göteborg, kontakta Åsa Hlongwa Nilsson på Göteborgsregionen, asa.nilsson@goteborgsregionen.se.

Viktig information för att representera Göteborgsregionen i Regionmästerskapet

För att delta i Regionmästerskapet i Göteborg behöver ni anmäla er både till huvudtävlingen och den digitala webb-tävlingen. Det är viktigt är att ni klickar i rutan ”Vi vill delta i Yrkeskampen fullt ut – den digitala webbtävlingen med möjlighet att kvalificera sig till en plats i delfinalerna och ev. final under Yrkes-SM i Växjö den 11 maj 2022”. Vinnande klass i regionmästerskapet kommer att få sin resa betald* av WorldSkills Sweden. Regionmästerskapet äger rum i Göteborg tisdagen den 19 oktober 2021. Under vecka 40 meddelar vi vilka skolor som gått vidare från webbtävlingen till Regionmästerskapet och skickar mer information om alla praktikaliteter.

*Maxbelopp 10.000kr