Drottning Blankas Gymnasieskola Kungsbacka

Om utställaren

Program

Öppet hus

Med utbildning i verkligheten

Välkommen till en kreativ och studieinriktad skola. Vi finns nära allt, mitt i centrala Kungsbacka vid Lindens torg.

Skolan har många skarpa samarbeten med näringslivet, vilket bidrar till bra och unika utbildningar samtidigt som du ges möjlighet att bygga ditt kontaktnät för ett framtida yrkesliv.

Hemsida Facebook Instagram
Besöksadress:

Nygatan 17

Postadress:

434 30 Kungsbacka

Kontakt:
0300-56 63 40
kungsbacka@dbgy.se

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som vill studera samhällsvetenskap och då framför allt ekonomi och juridik. Programmet vänder sig även till dig som vill lära dig hur man startar, driver och utvecklar företag.

Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden på högskolan.

Du kan läsa mer om utbildningen på Skolverkets utbildningsguide

Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Programmet vänder sig till dig som vill använda dina händer och arbeta med ett kreativt hantverksyrke.

Du kan välja hantverk inom många olika branscher. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa kurser för att bli behörig att studera vidare på högskolan.

Observera att hantverksprogrammet är under förändring. Från och med den 1 juli 2021 byter inriktningen frisör namn till frisör, barberare och hår- och makeupstylist. Här beskrivs programmet som det kommer att se ut efter att förändringarna införts från och med juli 2021.

Läs mer om programmet på Skolverkets utbildningsguide

Introduktionsprogram

Om du inte är behörig till ett nationellt program, har du rätt att gå ett introduktionsprogram.

Vilket program du kan gå beror bland annat på vad du har för mål med din utbildning på programmet. Ett alternativ till att gå ett introduktionsprogram är att gå kvar upp till två år till i grundskolan för att bli behörig.

Det finns fyra olika introduktionsprogram: Programinriktat val, Yrkesintroduktion, Individuellt alternativ och Språkintroduktion. Inget av programmen ger examen, utan tanken är att de ska leda vidare till ett annat nationellt program eller till arbete.

Läs mer om introduktionsprogrammen på Skolverkets utbildningsguide

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen. Programmet vänder sig till dig som är intresserad av hur människan och samhället utvecklas och fungerar idag på olika sätt.

Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på högskolan.

Klicka här för att läsa mer om programmet på Skolverkets utbildningsguide 

25 november 2020

2020-11-25 17:00 - 19:00

Plats: Drottning Blankas Gymnasieskola Kungsbacka

19 januari 2021

2021-01-19 17:00 - 19:00

Plats: Drottning Blankas Gymnasieskola Kungsbacka