Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Om utställaren

Nå dina mål hos Drottning Blanka i Göteborg Centrum!

Vår charmiga gymnasieskola ligger endast ett stenkast från Nordstan och centralstationen. I det anrika huset möts du av kreativitet, studiero, entusiasm och glädje på de fyra vackra våningarna.

Här erbjuds du stimulerande och kreativa utbildningar men också personlig utveckling under din gymnasietid.

Hemsida Facebook Instagram
Besöksadress:

Postgaran 15

Postadress:

Kontakt:
goteborg@dbgy.se

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som vill studera samhällsvetenskap och då framför allt ekonomi och juridik. Programmet vänder sig även till dig som vill lära dig hur man startar, driver och utvecklar företag.

Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden på högskolan.

Du kan läsa mer om utbildningen på Skolverkets utbildningsguide

Estetiska programmet

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen. Programmet vänder sig till dig som vill arbeta inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden.

Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i estetiska, humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen på högskolan.

Du kan läsa mer om utbildningen på Skolverkets utbildningsguide

Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Programmet vänder sig till dig som vill använda dina händer och arbeta med ett kreativt hantverksyrke.

Du kan välja hantverk inom många olika branscher. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa kurser för att bli behörig att studera vidare på högskolan.

Observera att hantverksprogrammet är under förändring. Från och med den 1 juli 2021 byter inriktningen frisör namn till frisör, barberare och hår- och makeupstylist. Här beskrivs programmet som det kommer att se ut efter att förändringarna införts från och med juli 2021.

Läs mer om programmet på Skolverkets utbildningsguide

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen. Programmet vänder sig till dig som är intresserad av hur människan och samhället utvecklas och fungerar idag på olika sätt.

Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på högskolan.

Klicka här för att läsa mer om programmet på Skolverkets utbildningsguide

5 december 2020

2020-12-05 12:00 - 14:00