Tack till alla som deltog på Gymnasiedagarna och Future Skills 2019

Gymnasiedagarna och Future Skills har nått sitt slut för i år och i förra veckan gick även Gymnasiedagarna 4:e dagen, mässan för den som ska söka till gymnasiesärskolan, av stapeln.

Ett stort tack till alla er som har besökt, ställt ut och engagerat er i mässan!

Allt som allt hade mässorna 35 000 besökare, som genom att prata med regionens gymnasieskolor, representanter från arbetsmarknaden och oberoende studier- och yrkesvägledare, fick nya insikter inför kommande gymnasieval.

Under torsdagen besöktes även Gymnasiedagarna och Future Skills av runt 900 arbetssökande, komvux- eller sfi-studenter.

Nedan finns ett axplock av alla aktiviteter under årets mässa.

Informationsmöte om gymnasievalet och framtidens arbetsmarknad

På informationsmötet om gymnasievalet och framtidens arbetsmarknad berättade Business Region Göteborg om hur möjligheterna på regionens arbetsmarknad ser ut.

Skolverket berättade även om gymnasievalet. Bland annat visade de vilka program som finns att välja mellan, och berättade att om du väljer vissa kurser på ett yrkesprogram kan även dessa ge en grundläggande högskolebehörighet.

Yrkeskampen

I Yrkeskampen testade fyra klasser sin egen skicklighet i olika yrkesgrenar, bland annat fick de för hand vispa maräng av äggvita och skruva ihop en hylla.

Prisutdelning för Utmärkelsen 2019

För andra året i rad ägde prisutdelningen för Utmärkelsen rum på mässans stora scen.

Här kan du se vilka som vann priset!

Torsdagens aktiviteter för vuxna

Under torsdagen erbjöd vi flera aktiviteter som riktade sig till den som söker jobb, vill byta karriär, studerar på sfi eller läser på komvux. Bland annat öppnade en vägledningslounge för vuxenutbildning upp.

Ett stort tack för i år och lycka till inför kommande studie- och yrkesval!