Välkommen till Gymnasiedagarna
och Future Skills!

MER INFO

Detta gäller

för biljetter

till mässan.

Läs mer!

Gymnasiedagarna och Future Skills 2020 ställer om till digital mässa.
Läs vår nyhet om den digitala mässan här!

Vi är regionens viktigaste mötesplats för dig som ska göra ett studie- eller yrkesval. Under ett och samma tak samlas representanter från gymnasieskolor i Göteborgsregionen och från skolor med riksintag, såväl representanter från regionens branscher, företag, organisationer och offentlig sektor.

Målet är att du som ska göra ditt gymnasieval, och du som funderar på möjligheterna till arbete och vidare utbildning efter gymnasiet, ska kunna utforska dina möjligheter. Under ditt besök på mässan ges du möjlighet att få svar på frågor som:

  • Vilka skolor erbjuder vilka gymnasieprogram?
  • Vilka branscher och yrken finns nu och i framtiden?
  • Vilka möjligheter finns efter gymnasiet kopplat till olika gymnasieprogram?
  • Vilka utbildningar krävs för olika yrken?
  • Vilka kompetenser och skills behöver jag?

 

Mässan är indelad i två sektioner; en där du träffar gymnasieskolor och en där du får lära dig mer om olika yrken, företag och branscher. Dessutom finns studie- och yrkesvägledare på plats, de hjälper dig gärna ta reda på vilka utbildningar som leder till olika yrken och branscher.

Skoldel med regionens gymnasieskolor

Vi vill att du som går i årskurs 8 och 9 och snart ska göra ditt gymnasieval ska få en möjlighet att enkelt ta reda på mer om de skolor och program som du kan välja mellan.

Därför har vi på mässans skoldel samlat representanter från merparten av Göteborgsregionens gymnasieskolor, flera skolor med riksintag och förmedlare av utlandsstudier. På så vis får du en chans att träffa gymnasieskolorna innan du bestämmer vilka skolor du vill besöka på öppet hus.

Du träffar både elever som går på skolorna idag och skolans personal, för att du ska få svar på frågor som vilka program och inriktningar finns på skolan, hur skolornas scheman ser ut och hur lektionerna är utformade?

Här kan du se vilka skolor som medverkar på mässan.

Arbetsmarknadsdelen Future Skills

På den del av mässan som heter Future Skills kan du lära dig mer om olika branscher och yrken.

Vi brukar lite kaxigt kalla besöket denna del av mässan för regionens största studiebesök. Här kan du nämligen testa på flera olika prova på-aktiviteter som gör att du får uppleva hur det är att arbeta inom olika branscher och yrken.

Här träffar du representanter från regionens branscher, företag, organisationer och offentlig sektor för att du ska kunna lära dig mer om dagens och framtidens arbetsmarknad.

Här kan du se vilka som medverkar på Future Skills

Förbered er inför mässan!

Biljetter

Skolklasser kan förköpa gruppbiljetter till eleverna för att besöka mässan dagtid, dessa är giltiga även övrig tid för besök tillsammans med familjen. Övriga besökare kan köpa biljetter på plats under mässans öppettider.

Läs mer här

Förbered klass åk 7 & 8

Tips och förslag på hur ni kan förbereda klass i årskurs 7 eller 8

Läs mer här!

Elever i klassrum

Förbered klass åk 9

Tips och förslag på hur ni kan förbereda klass i årskurs 9

Läs mer här!

Förberedelse vårdnadshavare

Tips och förslag till vårdnadshavare inför besöket på mässan

Läs mer här!