De digitala mötena avslutas – men mässan lever vidare

oktober 28, 2021

Nästa sida: Tack för att du var med på digitala Gymnasiedagarna & Future Skills

Hundratals livesändningar och tiotusentals chatt-meddelanden har genomförts under Gymnasiedagarna och Future Skills 2021. Här kommer en summering av veckan!

Under tre dagar är ni totalt ca. 17 000 högstadieelever som har träffat runt 100 utställare på mässan. Vi hoppas att just du som läser det här har fått en bra upplevelse, att du haft trevliga möten med de skolor du är nyfiken på, att du träffat representater från arbetslivet och fått svar på funderingar inför ditt gymnasieval.

Vi vet att tekniken stundtals har varit svajig för vissa och vi har förståelse för den frustration som det kan ha skapat. För vissa dök inte chattfunktionen upp och vi rekommenderade er då att besöka hemsidan i privat läge – så kallat inkognito – och efter det gick det att få upp chattarna.

Studie- och yrkesvägledare på plats

Under veckan har flera studie- och yrkesvägledare funnits på plats för drop in i vår digitala mässmiljö. Och ni är många som har chattat och ställt bra frågor.

Här är exempel på vanliga frågor som ni har ställt:

• Hur vet jag om jag är behörig?
• Vilka meritpoäng behöver jag?
• Vad är skillnaden mellan högskoleförberedande program och yrkesprogram?

Missade du tillfället är det absolut inte för sent. De vanligaste frågorna får du nämligen svar på i programserien Vägen mot valet eller genom att prata med studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Nästa steg är öppet hus!

Från och med den 29 oktober är det dags att titta närmare på de skolor och program du är nyfiken på. Det gör du bäst genom att besöka skolorna på öppet hus! Spana in aktuella datum och tider under aktiviteter här på Gymnasiedagarna.

Glöm heller inte att du fortfarande kan besöka utställarnas montrar för att lämna en intresseanmälan. Då får du påminnelser inför öppet hus och skolornas prova på-dagar.

Nu stänger vi den digitala mässan, men gymnasiedagarna.se och allt material finns kvar året ut.

Varmt lycka till med ditt gymnasieval!

/Gymnasiedagarna & Future Skills