Informationsmöte om gymnasievalet
och framtidens arbetsmarknad

Vad behöver jag tänka på i mitt gymnasieval? Kan man göra fel val? Måste jag veta vad jag vill jobba med efter gymnasiet redan nu?

Inför gymnasievalet är det ofta många tankar och frågor som dyker upp – både för dig som ska göra ditt gymnasieval och för dig som vill stötta och hjälpa en ungdom i valet.

Välkommen att få svar på dina frågor om gymnasievalet!

Vi hälsar dig som ska göra ditt gymnasieval, dina vårdnadshavare och vänner varmt välkomna till en kortare introduktion – både till ditt gymnasieval och om möjligheterna på den arbetsmarknad du ska ut på efter dina studier.

För dig som vårdnadshavare är detta en möjlighet att uppdatera kunskaperna sen du gjorde ditt gymnasieval. Mycket har säkerligen ändrats sen dess, både rent praktiskt kring gymnasievalet och kring hur den arbetsmarknad ungdomarna sedan ska ut på ser ut.

Genom att du gå på informationsmötet tillsammans med din ungdom får ni en gemensam grund att stå på – både när ni går runt och träffar utställarna på mässan och när ni sedan funderar vidare på ert gymnasieval efter mässan.

Var, när och hur?

Informationsmötet kommer finnas tillgängligt on demand på det virtuella mässgolvet.