Information på olika språk

oktober 13, 2021

Snart går årets Gymnasiedagarna & Future Skills av stapeln. Via länkarna nedan hittar du PDF:er med information om årets Gymnasiedagarna & Future Skills på fler språk.

 

Språkguide under mässan

Precis som tidigare år finns det möjlighet att boka möte med våra språkguider under den digitala mässan den 26–28 oktober. Språkguiderna stöttar dig som är ny med svenskan och kan ge en introduktion till det svenska skolsystemet på arabiska, somaliska, persiska, tigrinja och dari. Språkguiderna inleder sin guidning med en introduktion som tar 10-15 minuter. De ger då en översikt över det svenska skolsystemet och beskriver vad en gymnasieexamen innebär.

De förklarar även vad som skiljer introduktionsprogram från yrkesprogram och högskoleorienterade program och ger information om behörighetskrav till nationella program. Kom ihåg att språkguiderna inte är utbildade studie- och yrkesvägledare och det finns därför frågor som de inte kommer kunna svara på.

Tillgängliga språk: Arabiska, Somaliska, Persiska, Tigrinja, Dari

Besök språkguidernas monter

Klicka här för att boka en språkguide!

Om gymnasievalet på arabiska och engelska

Missa heller inte programserien Vägen mot valet! I avsnitt 13 får du information om gymnasievalet på arabiska och i avsnitt 14 får du information på engelska.

 

 

Framtidskartor på arabiska och engelska

Svenskt näringslivs framtidskartor, genom vilka du kan se vilka du kan se exempel på vilka jobb de olika gymnasieprogrammen kan leda till, finns tillgängliga på bland annat arabiska och engelska. Här hittar du även fler språk.