Datum att hålla koll på inför Gymnasiedagarna och Future Skills 2020

Många av regionens niondeklassare väntar nu med spänd förväntan på sitt gymnasiebesked, men hos Gymnasiedagarna och Future Skills blickar vi redan framåt mot nästa antagningsår och 2020 års upplaga av mässan.

Projektgruppen är igång för fullt och sitter med hallskisser, checklistor och planering inför förträffar och aktiviteter på mässan. Nedan presenterar vi viktiga datum och vad som är på gång inför årets mässa.


Datum att skriva in kalendern

  • 16 mars: Monterbokning öppnar för gymnasieskolor i Göteborgsregionen – läs mer på vår sida för mederkande
  • 23 mars: Monterbokning möjligt även för skolor utanför Göteborgsregionen.
  • 25 mars: Monterbokning för utställning på Future Skills-delen öppnar
  • Hösten: Förträff för alla medverkande på mässan (träffen har skjutits fram).
  • 12 augusti: Förköp biljetter för besök med skolgrupper dagtid öppnar
  • 18 september: Förträff för medverkande studie- och yrkesvägledare, branscher och företag
  • 5 oktober: Inflyttning i mässlokalerna för utställare
  • 6 oktober – 8 oktober: Gymnasiedagarna och Future Skills går av stapeln
  • 15 oktober: Gymnasiedagarna 4:e dagen  äger rum kl. 17.00-19.00 (läs mer här)


Händer i år – det kvalitativa besöket i fokus

Gymnasiedagarna och Future Skills är startskottet på gymnasievalet för regionens dryga 12 000 niondeklassare och en plats där eleverna i årskurs sju och åtta redan nu kan börja reflektera och fundera kring valet. Vårt mål är att besöket på mässan ska ge upplevelser som bidrar till tankar och nya insikter – som i sin tur bidrar till ett välgrundat studie- och yrkesval.

För att uppnå vårt mål ligger fokus för allt vi planerar inför mässan, aktiviteter, program och information, på vad vi kallar det kvalitativa besöket.

En viktig del i arbetet med det kvalitativa besöket är att utställarna känner sig väl förberedda. Det är därför vi inför mässan arrangerar aktiviteter och nätverksträffar för alla som ska medverka på mässan. Här möts skola och arbetsliv, för att få praktisk information inför sin medverkan, men även för att samverka, lära känna varandra och utbyta kunskaper och erfarenheter.


Från programmet

I årets programpunkter satsar vi på att vidareutveckla de aktiviteter som har varit mest uppskattade under mässans tidigare upplagor – och som alla på något vis bidrar till insikter om regionens arbetsmarknad och gymnasievalet.

Dagtid kommer det även i år vara möjligt att boka klassrum där en extern föreläsare håller i en lektion, i syfte att ge ytterligare insikter inför studie- och yrkesvalet. Kvällstid återkommer vårt informationsmöte om gymnasievalet och framtidens arbetsmarknad, som har varit fullsatt de senaste åren. Mötet utgör en bra grund att stå på för vårdnadshavare och ungdomar som besöker mässan tillsammans.

Våra populära språkguider kommer finnas på plats för att hjälpa dem som är nya med svenskan, liksom studie- och yrkesvägledare som svarar på frågor och tankar kopplat till gymnasievalet.


Vi ses som vanligt på Svenska Mässan!

I år kommer vi att husera i F- och G-hallen på Svenska Mässan, här har Gymnasiedagarna och Future Skills arrangerats flera gånger tidigare (senast 2018). Detta innebär att vi har lite mindre yta än på 2019 års mässa, men även att vi kommer tillbaka till en lokal som vi har stor erfarenhet av att arrangera!

Vi vet vad som har fungerat bra tidigare år, men även områden där det finns utrymme för förbättring. Utifrån denna erfarenhet hoppas och tror vi på att få till en mässlokal där utställare och besökare kan mötas i spännande samtal, där det finns utrymme att inspireras och där vi kan erbjuda aktiviteter som bidrar till nya insikter.


Häng med i allt som händer

På webben fyller vi på med mer info om aktiviteter och program i takt med att vi närmar oss mässan, så kika gärna in här igen eller följ oss på Facebook @gymnasiedagarna för att hålla dig uppdaterad!

I vårt nyhetsbrev skickar vi ut nyheter och info om mässan. Fyll i din e-post i formuläret nedan eller på den här sidan för för att få senaste nytt direkt till din inkorg!