Att besöka den digitala versionen av Gymnasiedagarna och Future Skills 2020 är kostnadsfritt. Skolklasser behöver förboka ert gruppbesöket, när ni schemalagt ett besök från klassrummet. Övriga besök behöver inte förbokas, när elever, skolpersonal, familj och vårdnadshavare besöker mässan på egen hand.

Förbokning av gruppbesök under skoltid

För att säkerställa ett jämnt flöde av besökare, och goda möjligheter till samtal mellan besökare och utställare, finns dagtid bokningsbara pass för grundskoleklasser.

Förboka dessa pass den tid som ni planerar att genomföra en lektion, där hela klassen ska göra ett online besök på mässan.

Länk: trippus.net/gym-fs-2020-gruppbokning-skolklass

Tips: Här finns vår lärarhandledning för tips på upplägg av lektionen där ni besöker mässan

Detta gäller vid förbokning

• Besöket kan förbokas för skolgrupper, för ankomst mellan kl. 08.30–15.00. Vid bokning väljer du datum och ankomsttid för eleverna.
  • Ni kan boka för en eller flera klasser samtidigt, vid bokning anger ni hur många elever ni bokar för totalt.
  • Att förboka besök med skolgrupper till den digitala mässan är kostnadsfritt.
  • Bokningsbekräftelse med antal bokade personer skickas ut till skolan.
  • Inom kort skickas även lärarhandledningsmaterial ut, samt två ytterligare handledningsmaterial som vänder sig direkt till eleverna och till vårdnadshavare.
  • Tänk på att förbereda eleverna inför besöket. I lärarhandledningsmaterialet ger vi tips och förslag att använda er av i klassrummet.
  • Önskar skolan ändra sin bokning så görs detta via bokningsbekräftelsen.

gör klassen för att besöka mässan

• Vid besöket samlar ni eleverna i klassrummet. Ni kommer att få en länk till den digitala mässan som ni ger till eleverna.
  • Eleverna kan logga in på mässan på egen hand från en egen dator.
  • Eleven registrerar sig och lämnar namn (kan vara alias), skola och kommun.
  • Kom ihåg att dela ut det handledningsmaterial som vänder sig till eleverna. Det innehåller värdefulla tips och förslag som uppmuntrar eleverna att klicka sig runt mellan utställare, att ställa frågor, att delta i tävlingar och att ladda ner informationsmaterial.
  • Tillsammans i klassen kan ni vinna resa och företagsbesök inklusive fika inom Göteborg!

Övriga besökare

Mässan är självklart öppen för övriga besökare även under den tid då skolorna har förbokat gruppbesök.

Ni behöver inte förboka ert besök. När den digitala mässan är igång når ni det virtuella mässgolvet direkt via gymnasiedagarna.se/digital-massa.

Detta gäller för besök på mässan utanför skolan

• Att besöka den digitala mässan är kostnadsfritt.
  • Ni behöver inte förboka ert besök.
  • För att gå in på mässan registrerar ni er genom att ange namn (kan vara alias), skola (om elev), kommun och e-mail (frivilligt).
  • Efter registrering kommer ni in på den digitala mässhallen. Här kan ni se alla mässans utställare, ta del av seminarier, föreläsningar och tävlingar och prata med oberoende studie- och yrkesvägledare, bland mycket annat.