4:e dagen – för dig som ska välja nationellt program på gymnasiesärskolan

På Fjärde dagen, den 18 november, får du som ska välja nationellt program på gymnasiesärskolan möjlighet att träffa regionens skolor. Fjärde dagen blir även i år en fysisk mässa i det lilla formatet på GR, Anders Personsgatan 8 i Göteborg.

Grupp med ungdomar som står på rad

4:e dagen den 18 november 2021

Tid: 09.30-16.30 för skolklass. 17.00-19.00 för övriga besök.

Plats: Göteborgsregionen (GR), Anders Personsgatan 8, Göteborg. Här finns karta och vägbeskrivning.

Målgrupp: Du som ska söka till ett nationellt program på gymnasiesärskolan och dina vårdnadshavare.

Anmälan: Att delta är kostnadsfritt, men ni behöver föranmäla er för att vi ska kunna säkerställa att vi kan hålla avstånd. Klicka på knappen nedan för att anmäla dig!

”Vad valde du?” förberedande workshop den 10 november

Inför gymnasievalet finns det många tankar och funderingar. Då kan det vara skönt att ställa frågor till någon som nyligen själv har stått inför samma val. Under den digitala workshopen ”Vad valde du?” får era elever ställa frågor till en panel med gymnasiesärskoleelever om gymnasievalet och framtidsplaner – ett gäng som har koll på läget.

Ni kopplar upp era elever via Teams och workshopen modereras av GR. Passet pågår i ungefär 30 minuter. Förberedande material får ni i god tid innan. Boka in er på workshopen samtidigt som ni anmäler er till mässan. OBS! Begränsat antal platser.

fyra ungdomar – två killar och två tjejer

Om gymnasiesärskolan

Gymnasiesärskolan är fyraårig och frivillig och vänder sig till ungdomar med utvecklingsstörning eller hjärnskada som gör att de inte har förutsättningar att klara gymnasieskolans kunskapskrav. Det finns nio yrkesinriktade nationella program. Det finns också individuella program för elever som behöver en utbildning som är anpassad efter de egna förutsättningarna

I katalogen Vad ska jag välja kan du läsa mer om de nio olika inriktningarna och vilka skolor som erbjuder gymnasiesärskola i Göteborgsregionen.

Vilken inriktning passar dig?

Se filmen från Skolverket, som förklarar hur det fungerar på gymnasiesärskolan och hur du ska tänka kring ditt gymnasieval! I de tre filmerna längre ner på sidan får du även information om några av de inriktningar som finns att välja mellan på ett nationellt program. Vilket passar dig?

Programmet för estetiska verksamheter

Programmet för administration, handel och varuhantering

Programmet för hotell, restaurang och bageri

Så söker du till gymnasiesärskolan

I avsnitt 8 av serien Vägen mot valet berättar två studie- och yrkesvägledare om hur det går till när du söker till gymnasiesärskolan.