Utsikten Scandinavian School

Besök oss i monter F01:03

Om utställaren

Program

Öppet hus

Utsikten Scandinavian School är en liten gymnasieskola i Dals Ed, nära norska gränsen i Dalsland. Skolan har internatboende i direkt anslutning till skollokalerna.

Skolan erbjuder följande program:

Hotell – och turismprogrammet med inriktningen Hotell och Konferens.

Naturbruksprogram med yrkesutgång Naturguide.

Naturbruksprogram (LÄRLING) där vi utbildar elever för arbete inom parkförvaltning, naturvård och trädgård.

Samhällsvetenskapsprogrammet för elever inom NPF.

Våra gymnasieprogram ligger under Scandinavian School vilket innebär att vi har elever från alla våra tre skandinaviska länder. Skolan ligger i en mycket naturskön del av Sverige med orörd vildmark inpå knutarna. Dals Ed ligger också på järnvägen mellan Oslo och Göteborg, och till Göteborg tar tågresan 1 tim 20 min.

På Utsikten tillämpas platsrelaterat lärande, vilket innebär att eleverna får besöka olika miljöer och arbetsplatser som har relevans för deras utbildning.

Hemsida Facebook
Besöksadress:

Utsiktens Gymnasium
Nössemarksvägen 10
66831Ed

Postadress:

Utsiktens Gymnasium
Nössemarksvägen 10
66831 Ed

Kontakt:
+4653419160
utsikten@dalsed.se

Hotell- och turismprogrammet

Hotell- och turismprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen.
Hotell- och turismprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med turism, hotell- och konferensverksamhet.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

 

 

Introduktionsprogram

Om du inte är behörig till ett nationellt program, har du rätt att gå ett introduktionsprogram. Vilket program du kan gå beror bland annat på vad du har för mål med din utbildning på programmet. Ett alternativ till att gå ett introduktionsprogram är att gå kvar upp till två år till i grundskolan för att bli behörig.
Det finns fem olika program: Preparandutbildning, Programinriktat individuellt val, Yrkesintroduktion, Individuellt alternativ och Språkintroduktion.

Inget av programmen ger examen, utan tanken är att de ska leda vidare till ett nationellt program eller till arbete.

Utbildningen är på heltid och innehållet i utbildningen kommer att bestämmas i en individuell studieplan. Efter utbildningen får man ett studiebevis.

För att du ska få hjälp med att ta reda på vilket program som passar bäst för dig, kan du prata med en studie- och yrkesvägledare på din skola.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Introduktionsprogram– Programinriktat individuellt val (IMPRO)

Programinriktat individuellt val är för dig som vill gå ett yrkesprogram, men saknar ett eller flera av de godkända betyg som krävs.
Du behöver ha minst sex godkända betyg för att kunna gå på Programinriktat individuellt val. För att bli antagen ska du ha godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk. Dessutom krävs godkända betyg i engelska eller matematik samt i minst fyra andra ämnen, eller godkända betyg i engelska och matematik samt i minst tre andra ämnen.

Utbildningen kommer att innehålla de grundskoleämnen som du inte har godkända betyg i och som du behöver för att komma in på ett yrkesprogram. Du kan också läsa kurser från ett yrkesprogram och ha arbetsplatsförlagt lärande (apl). När du uppnår behörighet till ett yrkesprogram kan du, om det finns plats, tas in på det programmet.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen.
Naturbruksprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med växter, djur, mark, vatten eller skog.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se 

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen.
Samhällsvetenskapsprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av hur människan och samhället utvecklas och fungerar idag på olika sätt. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

 

Öppet Hus UTSIKTEN – SCANDINAVIAN SCHOOL

2018-11-18 10:00 - 14:00

Plats: Utsikten - Dals-Eds Gymnasieskola

Vi presenterar våra program och våra elever guidar dig på skolan. Vi bjuder på fika och lunch och du får möjlighet att testa på en del spännande aktiviteter som erbjuds inom våra utbildningar.

 

Program:

HT – Hotell och turismprogrammet

NB – Naturbruksprogrammet

SA – Samhällsvetenskapsprogrammet