Sveriges Ridgymnasium

Besök oss i monter F01:27

Om utställaren

Program

I år erbjuder vi flera profiler som alla handlar, mer eller mindre om häst och som bygger på Naturbruksprogrammet med inriktning lantbruk. Du har dessutom möjlighet att läsa NIU Ridsport i Varberg och Kungsbacka med inriktning dressyr eller hoppning. Vi har utformat våra profiler för att möta efterfrågan bland elever och vårdnadshavare och hoppas att du ska hitta en profil som passar dina önskemål inför kommande gymnasieval. I Varberg har vi exempelvis nya profilen Djursjukvård & Rehab samt Ekonomi och management. Vi vill erbjuda en utbildning där du både får utveckla din talang och ditt intresse för hästar och ridsport samtidigt som du får en bred gymnasieutbildning med behörigheter för fortsatta studier. En stor majoritet av våra elever tar studenten med bred behörighet för högre studier.

På skolan är ridhuset en lika naturlig utbildningsplats som skolsalen. Din vardag kommer bestå av omväxlande praktiska och teoretiska lektioner där du rör dig naturligt mellan ridhus, stall och skolbyggnad. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) är en viktig och obligatorisk del av din utbildning där du genomför utbildning på en arbetsplats. Under dina tre år kommer du befinna dig minst 15 veckor på en arbetsplats där du följer arbetsplatsens arbetstider och arbetsuppgifter. Med stöd av EU-programmet Erasmus+ kan vi dessutom erbjuda våra elever en unik möjlighet till APL på etablerade anläggningar i Belgien och Holland.

Du behöver inte ha egen häst för att gå din utbildning hos oss, utan du kommer matchas ihop med någon av våra skolhästar på dina schemalagda ridkurser. Har du egen häst, som du vill ta med dig och den bedöms kunna användas i utbildningen, betalar du enbart för foder och strö samt gödselhantering. Läs mer om detta på vår hemsida ridgymnasium.nu

Välkommen att följa och besöka oss, du hittar oss även på Facebook och på Instagram.

Hemsida Facebook
Besöksadress:

Höglanda Gård
Höglanda Gårdsväg 7-9

Postadress:

434 95 Kungsbacka

Kontakt:
010-495 20 00
info@ridgymnasium.nu

Idrott

Möjlighet att kombinera sin gymnasieutbildning med idrott på hög nivå.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Naturbruksprogrammet

Naturbruksprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen.
Naturbruksprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med växter, djur, mark, vatten eller skog.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se