SKF Tekniska Gymnasium

Om utställaren

Program

Öppet hus

SKF Tekniska Gymnasium är en liten och centralt belägen gymnasieskola med teknisk inriktning. Skolan grundades 1937 och ägs av SKF Sverige AB, med syfte att utbilda kompetenta och självständiga tekniker för framtiden.

På vår skola får du en kreativ utbildning som blandar teori med praktik, vilket ger dig en bra grund att stå på. Det gör dig redo för framtiden, med hela SKFs kompetens och erfarenhet i ryggen.

Du kan välja på två gymnasieprogram; Industritekniska programmet och Teknikprogrammet. Båda utbildningarna öppnar dörrarna till högskolestudier och spännande jobb inom tillverkning, konstruktion eller design.

Utbildningarna genomsyras av logiskt tänkande och kreativitet. Gillar du problemlösning i kombination med praktiskt arbete är detta skolan för dig!

Hemsida
Besöksadress:

SKF Tekniska Gymnasium
Byfogdegatan 4

Postadress:

SE-415 50 Göteborg

Kontakt:
+46 (0)31 337 19 59
camilla.alenas@skf.com

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen.
Industritekniska programmet vänder sig till dig som vill arbeta med t.ex. produktframställning, driftsäkerhet, underhåll och svetsning inom teknisk industri. Du får lära dig om planering, design, tillverkning och drift. Du får lära dig att hantera avancerade tekniska system.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen.
Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med teknik och tekniska processer. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i teknik och naturvetenskap på högskolan. Du får även högskolebehörighet till fler områden.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

 

Öppet hus

2018-11-17 10:00 - 14:00

Plats: Byfogdegatan 4

Kom och träffa oss och se våra lokaler och vår utrustning när vi arrangerar Öppet hus. Du får en chans att prata med både våra elever och lärare som svarar på dina frågor. Vi kommer bland annat att presentera hur vi arbetar och hur utbildningens innehåll ser ut.

Öppet hus

2019-01-24 17:00 - 19:00

Plats: Byfogdegatan 4