Rytmus

Besök oss i monter F02:47

Om utställaren

Rytmus Göteborg – ett centralt beläget estetiskt gymnasium

Rytmus är en unik skola fylld av kreativa samarbeten med en tydlig målsättning att vara en av Sveriges bästa estetiska gymnasier. Inom utbildningen strävar vi hela tiden efter att vara verklighetsförankrade och aktuella i såväl de estetiska som teoretiska ämnena. Att flera av skolans lärare vid sidan om sina läraruppdrag också har professionella karriärer som kompositörer, skivproducenter, frilansmusiker, arrangörer m.m. är inspirerande för såväl elever, föräldrar som övrig personal. Våra högkvalitativa undervisningslokaler ligger på bekvämt promenadavstånd från Göteborgs centralstation och är mycket uppskattade av våra elever. Många av våra elever nämner också den karaktäristiska ”Rytmusandan” som finns på skolan, en miljö som ger trygghet och mod där vi tillsammans vågar och kan utvecklas att nå våra mål.

Undervisning med hög kvalitet i väl anpassade lokaler

Rytmus är det ledande musikgymnasiet i Sverige och skolan är ett utmärkt val för dig som vill utbilda och fördjupa dig inom musikområdet samtidigt som du får en bred behörighet för fortsatta studier på högskola eller universitet. Rytmus finns i det ombyggda tingsrättshuset på Postgatan i centrala Göteborg. Lokalerna på nästan 2000 kvm är renoverade och utformade av arkitekter och akustikkonsulter för att få till skolan precis som Rytmus vill ha den. Det finns väl anpassade klassrum samt ljudisolerade studios och ensemblerum.

Skolan är granne med Mikael Elias Teoretiska gymnasium och CSN, men för att behålla sin egen identitet och för att du ska känna dig som hemma är Rytmus beläget i egna lokaler. Genom att skolan delar hus med andra kan skolorna dela på studie- och yrkesvägledare, språkundervisning och elevhälsovård, vilket är en fördel. Det finns även möjlighet för eleverna att samarbeta mellan skolorna.

Utbildningar på Rytmus Göteborg

Kontakt:
info.goteborg@rytmus.se

Estetiska programmet

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen.
Programmet vänder sig till dig som vill arbeta inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i estetiska, humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Öppet Hus på Rytmus Göteborg

2017-10-26 18:00 - 20:00

Plats: Rytmus Göteborg, Postgatan 5

Varmt välkommen att uppleva Rytmus Göteborg under vårt öppna hus. Under kvällen finns lärare, elever och skolledning på plats för att informera och svara på dina frågor och funderingar.

Öppet hus på Rytmus Göteborg

2018-01-20 11:00 - 14:00