Rudbecksgymnasiet

Besök oss i monter G02:27

Om utställaren

Program

Skola
Vi har utbildningar där du som har Aspergers syndrom eller högfungerande autism får det stöd du behöver. Välj mellan El och energi, Estetiska, Natur och Samhäll.
Gemensamt för utbildningarna är att du läser i små elevgrupper och har lärare som du lär känna. Du kommer också att ha många av dina lektioner i ditt hemklassrum där du har en egen arbetsplats.

Boende
På Ungdomsboendet bor alla elever som läser Samhäll och Natur samt de elever som går El och energi eller Estetiska som önskar och har möjlighet till detta.

Här bor du i en lägenhet som du delar med en eller två andra elever på programmet. Boendet är ett 7-dagars boende, så du kan bo kvar över helgerna om du vill. Du har alltid stöd av handledare i boendet. Du får det stöd du behöver och målet är att du ska behöva mindre och mindre stöd i din vardag. Handledarna alternerar mellan lägenheterna så du har kontakt med olika handledare. En handledare kommer att vara din kontaktman och ha mer kontakt med dig och dina målsmän.

Fritid
Alla som bor i Ungdomsboendet blir del av kombinationen skola, boende och fritid. Målet för fritiden är att du ska få prova på olika fritidsaktiviteter. Förhoppningsvis hittar du en aktivitet som passar dig och som du vill fortsätta med även när du slutat på skolan.

 

 

Hemsida Facebook
Besöksadress:

Vulcans väg 6

Postadress:

52283 Tidaholm

Kontakt:
0502-606148
monica.brindeland@tidaholm.se

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med elinstallationer, system för automatiserad produktion, energi-, miljö- och vattenteknik eller datorer och kommunikation.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Estetiska programmet

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen.
Programmet vänder sig till dig som vill arbeta inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i estetiska, humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen.
Programmet vänder sig till dig som vill arbeta med naturvetenskap. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier naturvetenskap, matematik, teknik och samhällsvetenskap på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen.
Samhällsvetenskapsprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av hur människan och samhället utvecklas och fungerar idag på olika sätt. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

 

Utbildning för särskild målgrupp