Polhemsgymnasiet

Om utställaren

Program

Öppet hus

På Polhemsgymnasiet har vi fokus på att vara en kunskapsskola där du som är studiemotiverad tar dig an utmanande kurser med siktet inställt på högskolan/universitetet.

Våra 1100 elever kommer från över hundra olika grundskolor, vilket ger möjlighet att vara i sammanhang där alla strävar efter samma höga mål med sina gymnasiestudier.

Under dina tre gymnasieår på Polhem så kommer du att mötas både av höga förväntningar med dina studier och ett hälsotänk. Det gör vi genom att vi har engagerade lärare där alla har lärarlegitimation. Vårt elevhälsoteam finns för att arbeta med våra elevers hälsa och för att stötta i situationer som uppstår. Vi har ett hälsoperspektiv med våra elevers luncher, du har lunchmatkort och äter på restaurang, vilket gör att våra elever äter lunch varje dag och har med det större förutsättningar att orka hela dagen/kvällens aktiviteter.

Våra elever antas med höga poäng från grundskolan och tar gymnasieexamen med höga betyg.
Välkommen!

Hemsida Facebook
Besöksadress:

Diagonalen 4
417 56 Göteborg

Postadress:

Diagonalen 4
417 56 Göteborg

Kontakt:
031-3672400
info.polhem@educ.goteborg.se

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder fram till en högskoleförberedande examen.
Ekonomiprogrammet vänder sig till dig som vill studera samhällsvetenskap och då framför allt ekonomi och juridik. Programmet vänder sig även till dig som vill lära dig hur man startar, driver och utvecklar företag.
Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen.
Programmet vänder sig till dig som vill arbeta med naturvetenskap. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier naturvetenskap, matematik, teknik och samhällsvetenskap på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen.
Samhällsvetenskapsprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av hur människan och samhället utvecklas och fungerar idag på olika sätt. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

 

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen.
Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med teknik och tekniska processer. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i teknik och naturvetenskap på högskolan. Du får även högskolebehörighet till fler områden.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

 

Öppet Hus på Polhemsgymnasiet

2018-11-10 11:00 - 15:00

Plats: Diagonalen 4, Campus Lindholmen - Göteborg

Öppet Hus på Polhemsgymnasiet

2019-01-17 16:30 - 19:30

Plats: Diagonalen 4, Campus Lindholmen - Göteborg