Munkeröds Utbildningscenter

Besök oss i monter G02:30

Om utställaren

Program

Öppet hus

Med skaparglädje i sinnet

Vill du få utrymme för din skaparglädje och utveckla dina kunskaper inom floristik, design och entreprenörskap? Vill du ha praktik, delta på evenemang och lära dig ett konstnärligt yrke?

Då borde du söka till hantverksprogrammet med floristinriktning hos oss på Munkeröds Utbildningscenter i Stenungsund. Munkeröds Utbildningscenter är en av de äldsta blomsterskolorna och tar emot elever från hela landet – allt i en trygg, lugn och lärande skolmiljö.

Genom åren har vi byggt upp ett starkt nätverk med blomsterbutiker och aktörer i näringslivet. Vi samarbetar bland annat med Liseberg, Fight Cancer And Run, Oak’s Weddings med flera.

 

Möt en blommande framtid

  • Utbildningen består i 50 procents praktiskt arbete med blomsterbinderi
  • Du lär dig ett yrke och kan blir samtidigt behörig till yrkeshögskolan, med möjlighet att komplettera för behörighet till universitets- och högskolestudier
  • Riksintag – Vi tar emot elever från hela Sverige
  • Mindre skola med små klasser
  • Elevboende kan erbjudas
  • Frukost och lunch från eget kök
  • Studieresa till blomsterriket Holland
  • Spännande praktiska projekt och evenemang

 

 

 

 

 

Hemsida Facebook
Besöksadress:

Mejselvägen 2
444 32
Stenungsund

Postadress:

Mejselvägen 2
444 32
Stenungsund

Kontakt:
030369040
info@floristutbildning.se

Estetiska programmet

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen.
Programmet vänder sig till dig som vill arbeta inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i estetiska, humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen.

Hantverksprogrammet vänder sig till dig som vill använda dina händer och arbeta med ett kreativt hantverksyrke. Du kan välja hantverk inom många olika branscher.
Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Introduktionsprogram

Om du inte är behörig till ett nationellt program, har du rätt att gå ett introduktionsprogram. Vilket program du kan gå beror bland annat på vad du har för mål med din utbildning på programmet. Ett alternativ till att gå ett introduktionsprogram är att gå kvar upp till två år till i grundskolan för att bli behörig.
Det finns fem olika program: Preparandutbildning, Programinriktat individuellt val, Yrkesintroduktion, Individuellt alternativ och Språkintroduktion.

Inget av programmen ger examen, utan tanken är att de ska leda vidare till ett nationellt program eller till arbete.

Utbildningen är på heltid och innehållet i utbildningen kommer att bestämmas i en individuell studieplan. Efter utbildningen får man ett studiebevis.

För att du ska få hjälp med att ta reda på vilket program som passar bäst för dig, kan du prata med en studie- och yrkesvägledare på din skola.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Preparandutbildning (IMPRE)

Programinriktat individuellt val (IMPRO)

Språkintroduktion

För dig som är nyanländ till Sverige och saknar de godkända betyg som krävs för att gå ett nationellt program och behöver ha en utbildning i det svenska språket.

Utbildningen kommer att innehålla undervisning i svenska och kan också innehålla andra ämnen från grundskolan, kurser från nationella program och andra insatser som du behöver för din kunskapsutveckling. Efter utbildningen kan du läsa vidare i gymnasieskolan eller i annan utbildning.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Språkintroduktion IMSPR

yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion (IMYRK)

Öppet hus – Bind en egen bukett eller skapa ett konstalster

2017-10-17 14:00 - 18:00

Plats: Munkeröds Utbildningscenter - Mejselvägen 2, 444 32 Stenungsund

Vi erbjuder besökande elever att få en insikt i en florists blomstrande värld, och se möjligheterna med konstnärligt skapande. Givetvis får du ta med dig din egna bukett eller målning hem. Vi visar upp skolan, du får prata med elever, lärare och skolpersonal och det bjuds på fika. Vi ser fram emot ett dag full med skaparlust, blommor, färg och kreativitet.

Öppet hus – Jultema i floristikens och konstens tecken

2017-12-05 14:00 - 18:00

Plats: Munkeröds Utbildningscenter - Mejselvägen 2, 444 32 Stenungsund

Vi tänder upp och gör julkransar, juldekorationer och målningar i floristikens och konstens tecken.  Givetvis får du ta med dig din krans eller målning hem. Vi visar upp skolan, du får prata med elever, lärare och skolpersonal och det bjuds på julfika. Vi ser fram emot ett dag full med skaparlust, blommor, färg och kreativitet.