MTG Motorbranschens Tekniska Gymnasium

Om utställaren

Program

Öppet hus

Motorbranschens Tekniska Gymnasium (MTG) är ett fordons- och transportgymnasium för dig med ett verkligt stort intresse för mekanik, teknik och körning. Vi erbjuder våra elever en modern och uppdaterad utbildning som är väl anpassad till de kompetenskrav som ställs ute i arbetslivet.

Motorbranschens Tekniska gymnasium startades 2002 och har sedan dess utbildat fordonstekniker i världsklass. Sedan höstterminen 2014 utbildar vi dessutom ungdomar inom transportnäringen.

Inflyttade i helt nya, moderna och luftiga lokaler har vi nu kapacitet att bli ännu bättre, få ett ännu större branschnätverk och utbilda fler unga män och kvinnor till spännande och utvecklande jobb. Det finns också många vägar till vidare studier efter en fullföljd utbildning hos oss. Alla elever erbjuds att läsa kurser för att få grundläggande högskolebehörighet.

Hos oss varvas teori med praktik och vi har väl fungerande samarbete med verkstäder, åkeriföretag, godsterminaler och bussföretag. Den arbetsplatsförlagda undervisningen varvas med teoretisk undervisning under de tre åren och ger våra elever en god inblick i yrkeslivet. Genom att läsa olika typer av fördjupningskurser får eleverna den spetskompetens som arbetsgivare efterfrågar.

Vi har samlat Fordons- och Transportprogrammet med alla dess olika inriktningar under ett och samma tak i våra nya och rymliga lokaler, belägna i Västra Frölunda.

”Vi är lite bortskämda här i Göteborgsregionen genom att ha den här möjligheten att samarbeta så tätt med skolan som vi gör. Och vi får faktiskt oerhört duktiga yrkesmän ut till våra företag, inkluderat Bilia som jag representerar. Det är unikt med MTG, att vi får sån hög kvalitet på eleverna.”
Stojan Padjen – Regiondirektör Bilia Personbilar

Program
På MTG erbjuder vi två olika program med 7 olika inriktningar.
Alla inriktningar erbjuder upp till 30 veckors praktik ute på ledande företag i branschen. Det ger dig viktiga erfarenheter och bra kontakter som du sedan har stor nytta av när du söker jobb. Vi brukar säga att 9 av 10 elever som tar studenten på MTG har jobb direkt efter utbildningen. I år hade 10 av 10 jobb! MTG är definitivt vägen till jobb. Dessutom hade 99% av eleverna en godkänd gymnasieexamen med sig från skolan.

I vår monter på gymnasiedagarna får du träffa arbetsgivare som gärna anställer våra elever efter avslutad utbildning.

Fordonsprogrammet

  • Personbilstekniker
  • Lastbilstekniker
  • Bilskadetekniker
  • Lackeringstekniker

Transportprogrammet

  • Lastbilsförare
  • Bussförare
  • Godshanterare

Läs mer om våra olika inriktningar på vår hemsida:
www.goteborg.se/mtg

Öppet hus

Under Öppet Hus får du och dina föräldrar en guidning i våra lokaler, träffa våra lärare, möta en del av våra elever och delta i några smakprov från undervisningen. Här har ni chans att ställa frågor och diskutera de olika inriktningarna som vår skola har att erbjuda. Representanter från några av företagen som våra elever gör praktik på kommer också att vara närvarande.

Lördag 17 november 2018 kl. 10.00 – 14.00

Onsdag 23 januari 2019 kl. 18.00 – 20.00

Hemsida Facebook
Besöksadress:

Otto Elanders Gata 4

Postadress:

J.A. Pripps gata 2
421 32 Västra Frölunda

Kontakt:
031-3671400
info.mtg@educ.goteborg.se

Fordon- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen.
Fordons- och transportprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med olika fordon och transporter eller med godshantering. Du får diagnostisera, reparera och ge service till olika fordon.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Öppet Hus på MTG

2018-11-17 10:00 - 14:00

Plats: Otto Elanders gata 4, 421 32 Västra Frölunda

Kom och träffa elever och lärare i skolans fina lokaler och se vad vår skola har att erbjuda. Ni kommer även att få möta representanter från våra samarbetsföretag som kan svara på frågor om arbetsmarknaden och de olika yrkesutgångarna vår skola erbjuder.

Varmt Välkomna!

Öppet Hus på MTG

2019-01-23 18:00 - 20:00

Plats: Otto Elanders gata 4, 421 32 Västra Frölunda