Olinsgymnasiet

Besök oss i monter G01:32

Om utställaren

Program

Öppet hus

Olinsgymnasiet är en fristående skola i centrala Skara med unika förutsättningar för dig som elev att skapa din egen framtid i en stimulerande studiemiljö.

Vi är en skola fylld med utmaningar och möjligheter till personlig utveckling där vi strävar efter helheten för dig som elev. För dig som dagligen reser till oss finns vi bara 100 meter från busstationen, och för dig som bor längre bort kan vi erbjuda studentboende inom skolans område.

Vi erbjuder det högskoleförberedande estetiska programmet med inriktningarna musik (MOP) och inför läsåret 2019/2020 har vi ansökt om att få utöka med estetiska programmet dans samt det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap, där vi kommer att samarbeta med Skara HF för en lokal idrottsutbildning (LIU) handboll flickor.

Vi har även ansökt om att utöka med yrkesprogrammen Fordons- och transportprogrammet med inriktning personbil samt Restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning Kök & Servering till läsåret 2019/2020.

Beroende på vilket program du läser hos oss har du möjlighet att utöka dina studier genom ytterligare meritpoäng. Vi erbjuder Matematik 2a, Matematik 2b, Engelska 6, Engelska 7, moderna språk steg 3, 4 och 5 samt Entreprenörskap.

Vi har även en gymnasiesärskola där vi erbjuder programmet för Estetiska verksamheter med inriktning musik, dans och teater samt programmet för Fordonsvård och Godshantering. Från hösten 2019 erbjuder vi även programmet för Hotell, restaurang och bageri.

Funderar du på ditt gymnasieval? Tveka inte – kom och hälsa på oss!

Hemsida Facebook
Besöksadress:

Klostergatan 6-8, Skara

Postadress:

Box 45, 532 21 Skara

Kontakt:
0511-168 00
info@olinsgymnasiet.se

Estetiska programmet

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen.
Programmet vänder sig till dig som vill arbeta inom konstnärliga, humanistiska och samhällsvetenskapliga områden. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i estetiska, humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Fordon- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen.
Fordons- och transportprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med olika fordon och transporter eller med godshantering. Du får diagnostisera, reparera och ge service till olika fordon.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen.
Restaurang- och livsmedelsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta praktiskt i yrken kring måltiden nära kunder och gäster på t.ex. restaurang, bageri eller butik.
Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen.
Samhällsvetenskapsprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av hur människan och samhället utvecklas och fungerar idag på olika sätt. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

 

Öppethus!

2018-11-10 09:30 - 14:00

Plats: Olinsgymnasiet, Klostergatan 6-8, Skara