Mikael Elias Gymnasium

Om utställaren

Program

Mikael Elias gymnasium är en dynamisk mötesplats för studiemotiverade elever från hela Göteborg. Skolan har funnits sedan 2007 och ligger mitt i centrala Göteborg. Hos oss kan du läsa de högskoleförberedande programmen Ekonomi, Naturvetenskap, Samhällsvetenskap och Teknik.

Vår undervisning kännetecknas av variation, delaktighet och utmanande möten. Som elev hos oss får du lösa relevanta och verklighetsförankrade uppgifter i projekt, grupp och individuellt. Lärarledda lektioner med engagerade lärare ger kunskap, väcker nyfikenhet, inspirerar och motiverar. Förutom hög kvalitet på undervisningen så tror vi att vägen till kunskap är omtanke, glädje och gemenskap. På vår skola arbetar vi för ett öppet klimat med god sammanhållning.  Vi tycker att det är viktigt att vi bryr oss om varandra, både i och utanför skolan.

Välkommen till vår monter på mässan och på öppet hus hos oss under hösten!

Hemsida Facebook
Besöksadress:

Postgatan 5, Göteborg

Postadress:

Postgatan 5
411 13 Göteborg

Kontakt:
031-106040
jens.wallin@mikaelelias.se

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder fram till en högskoleförberedande examen.
Ekonomiprogrammet vänder sig till dig som vill studera samhällsvetenskap och då framför allt ekonomi och juridik. Programmet vänder sig även till dig som vill lära dig hur man startar, driver och utvecklar företag.
Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen.
Programmet vänder sig till dig som vill arbeta med naturvetenskap. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier naturvetenskap, matematik, teknik och samhällsvetenskap på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen.
Samhällsvetenskapsprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av hur människan och samhället utvecklas och fungerar idag på olika sätt. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

 

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen.
Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med teknik och tekniska processer. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i teknik och naturvetenskap på högskolan. Du får även högskolebehörighet till fler områden.

Läs mer på Utbildningsinfo.se