Göteborgsregionens Tekniska Gymnasium, GTG

Besök oss i monter F01:06

Om utställaren

Program

Öppet hus

GTG gör dig bättre förberedd för vidare studier och arbetsliv än någon annan skola. Vi erbjuder utbildning på hög nivå med engagerande och inspirerande lärare för dig som har ett stort driv och intresse för ekonomi, teknik, naturvetenskap, industri och matematik. Genom unikt samarbete med näringslivet ingår dessutom praktik och möjlighet till sommarjobb.

Vi erbjuder flera spännande program: ekonomiprogrammet, industritekniska programmet, teknikprogrammet samt språkintroduktion.

Läs mer om oss och våra utbildningar på www.gtg.se.

Hemsida Facebook
Besöksadress:

Lindholmen: Diagonalen 6
Volvo Torslanda: Personalvägen

Postadress:

Box 8090
402 78 Göteborg

Kontakt:
0708-58 19 57
info@gtg.se

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder fram till en högskoleförberedande examen.
Ekonomiprogrammet vänder sig till dig som vill studera samhällsvetenskap och då framför allt ekonomi och juridik. Programmet vänder sig även till dig som vill lära dig hur man startar, driver och utvecklar företag.
Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen.
Industritekniska programmet vänder sig till dig som vill arbeta med t.ex. produktframställning, driftsäkerhet, underhåll och svetsning inom teknisk industri. Du får lära dig om planering, design, tillverkning och drift. Du får lära dig att hantera avancerade tekniska system.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Introduktionsprogram– Språkintroduktion (IMSPR)

För dig som är nyanländ till Sverige och saknar de godkända betyg som krävs för att gå ett nationellt program och behöver ha en utbildning i det svenska språket.

Utbildningen kommer att innehålla undervisning i svenska och kan också innehålla andra ämnen från grundskolan, kurser från nationella program och andra insatser som du behöver för din kunskapsutveckling. Efter utbildningen kan du läsa vidare i gymnasieskolan eller i annan utbildning.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen.
Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med teknik och tekniska processer. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i teknik och naturvetenskap på högskolan. Du får även högskolebehörighet till fler områden.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

 

GTG – öppet hus på Lindholmen veckan efter Gymnasiedagarna

2018-10-20 10:00 - 14:00

Plats: Lindholmen

Veckan efter Gymnasiedagarna har vi öppet hus på Lindholmen. Då får du möjligheten att få inblick i våra tre program, träffa deltagare och lärare, känna på atmosfären och ta en fika i vårt uppehållsrum.

GTG – innan julruschen drar igång har vi öppet hus på Volvo Torslanda

2018-12-01 10:00 - 14:00

Plats: Volvo Torlsanda

Ta chansen och titta närmre på våra häftiga teknik- och designsalar, möt deltagare och lärare och se dig om på vårt största lärcenter.

Anmälan krävs och görs via vår hemsida www.gtg.se
Guider möter upp vid TK-receptionen klockan 10.00, 10.30, 11.00, 11.30, 12.00, 12.30, 13.00 och 13.30 och följer dig in till vårt lärcenter.

 

GTG – möt deltagare och lärare under vårt öppna hus på Lindholmen

2019-01-12 10:00 - 14:00

Plats: Lindholmen

Kom förbi och få inblick i våra program, träffa deltagare och lärare som berättar vad vi menar med vår slogan Tre år som ger dig försprång och sist men inte minst ta en fika i vårt uppehållsrum.

GTG – Testa oss. Träffa oss!

2019-01-16 18:00 - 20:00

Plats: Volvo Torslanda

Under vårt sista öppna hus inför gymnasievalet vill vi låta dig testa oss på riktigt. Genom föreläsningar och workshops vill vi visa vad som är specifikt för oss och våra program. Anmälan krävs och görs via vår hemsida www.gtg.se