Folkuniversitetets gymnasium i Göteborg

Besök oss i monter F03:10

Om utställaren

Program

Öppet hus

Världen utanför skolan är ditt klassrum

Är du nyfiken på världen och drivs av en vilja att förändra och åstadkomma något? Då är det här rätt gymnasium för dig. Vi är en nytänkande skola med höga ambitioner och målsättningar. Genom kunskap och kritiskt tänkande vill vi skapa en bättre värld tillsammans med våra elever.

Undervisningen utgår alltid ifrån Folkuniversitetets lokaler vid Järntorget, men under delar av gymnasietiden kommer du och din klass att befinna er ute hos olika organisationer och företag – där ni arbetar med verkliga uppdrag. Som elev hos oss kommer du att få lära dig att ta egna initiativ och utveckla din förmåga att både arbeta självständigt och i team mot uppsatta mål.

Vår studieform ställer höga krav på oss som skola och på dig som elev. Du kommer hela tiden att ha tillgång till dina lärare och mentorer, men du får också stor frihet. Och eftersom Folkuniversitetet samverkar med Göteborgs universitet kan du knappast få  en mer högskoleförberedande utbildning.

Hemsida Facebook
Besöksadress:

Norra allégatan 6

Postadress:

Box 2542
403 17 Göteborg

Kontakt:
0520-505070
daniel.jonlund@folkuniversitetet.se

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder fram till en högskoleförberedande examen.
Ekonomiprogrammet vänder sig till dig som vill studera samhällsvetenskap och då framför allt ekonomi och juridik. Programmet vänder sig även till dig som vill lära dig hur man startar, driver och utvecklar företag.
Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen.
Samhällsvetenskapsprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av hur människan och samhället utvecklas och fungerar idag på olika sätt. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

 

Öppet hus – Folkuniversitetets gymnasium

2018-11-08 17:00 - 19:00

Plats: Norra allégatan 6

Välkommen till oss!

Ett perfekt tillfälle att lära känna oss bättre. Mingla, se dig om i våra lokaler och hör oss berätta mer om skolan.

Du behöver inte anmäla dig i förväg. Vi bjuder på fika.