Bräckegymnasiet

Besök oss i monter 48 B03:52

Om utställaren

Program

Öppet hus

Bräckegymnasiet – Vi bygger yrkesstolthet!

Bräckegymnasiet i Göteborg är den rätta skolan för dig som vill jobba med bygg och anläggning i framtiden. Här får du en utbildning där du kombinerar teori och praktik och upp till hälften av din undervisning sker ute på en praktikplats. Du får kunskap, omväxling och nyttiga erfarenheter. De flesta av eleverna på Bräckegymnasiet får jobb direkt efter gymnasiet!

Redo att bli ett proffs?

Bräckegymnasiet är en av de största gymnasieskolorna i landet inom området bygg- och anläggningsteknik. Vi är en bransch rekommenderad skola, vilket betyder att du får en utbildning som håller hög kvalitet. Hos oss kan du välja bland ett antal olika yrken; målare, snickare, murare, golvläggare, betongarbetare, plåtslagare och anläggare. Det är perfekt med tanke på att byggbranschen behöver anställa folk inom alla yrkesområden under många år framöver. För att det ska bli ett så enkelt val som möjligt för dig får du under din första termin en introduktion till alla yrken.

Kombinera praktik och teori

Oavsett vilken inriktning du väljer att läsa på Bräckegymnasiet får du god sammanhållning, undervisning av duktiga behöriga lärare i bra lokaler. Vi har små klasser vilket ger en hög lärartäthet och större chans till individualisering, hjälp och studiero. Alla som vill har rätt att läsa kurser för att bli högskolebehörig. I din utbildning varvas teori med praktik och en stor del av utbildningen sker på företag genom praktikplatser som skolan är med och ordnar. På så sätt får du både värdefulla erfarenheter och kontakter.

Husbyggnad med inriktning byggingenjör

Vill du bli byggnadsingenjör? Bräckegymnasiet erbjuder en breddad utbildning som leder till yrkesexamen som snickare och som även ger dig behörighet att studera till ingenjör på högskolan. I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande på byggföretag.

Du hittar Bräckegymnasiet på Lindholmen på Norra Älvstranden.

Besök oss på Instagram

Hemsida Facebook
Besöksadress:

Uppfinnaregatan 1, våning 4

Postadress:

417 56 Göteborg

Kontakt:
031-367 27 00
info.bracke@educ.goteborg.se

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen.
Bygg- och anläggningsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med att bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus och anläggningar.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Introduktionsprogram

Om du inte är behörig till ett nationellt program, har du rätt att gå ett introduktionsprogram. Vilket program du kan gå beror bland annat på vad du har för mål med din utbildning på programmet. Ett alternativ till att gå ett introduktionsprogram är att gå kvar upp till två år till i grundskolan för att bli behörig.
Det finns fem olika program: Preparandutbildning, Programinriktat individuellt val, Yrkesintroduktion, Individuellt alternativ och Språkintroduktion.

Inget av programmen ger examen, utan tanken är att de ska leda vidare till ett nationellt program eller till arbete.

Utbildningen är på heltid och innehållet i utbildningen kommer att bestämmas i en individuell studieplan. Efter utbildningen får man ett studiebevis.

För att du ska få hjälp med att ta reda på vilket program som passar bäst för dig, kan du prata med en studie- och yrkesvägledare på din skola.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Särskild variant

En särskild variant är en gymnasieutbildning där hela eller delar av utbildningens inriktning och programfördjupning avviker från det nationella programmet.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

 

Öppet Hus på Bräckegymnasiet VT 2019

2019-01-17 16:30 - 19:00

Plats: Uppfinnaregatan 1, Campus Lindholmen