Bräckegymnasiet

Besök oss i monter F02:21

Om utställaren

Program

Bräckegymnasiet på Lindholmen i Göteborg erbjuder utbildningar inom Bygg- och anläggningsprogrammet och Introduktionsprogrammet. Skolans motto är ”Vi bygger yrkesstolthet”. Hos oss möter du en skola som hela tiden kombinerar teori och praktik.

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett av Sveriges största byggymnasium. Utbildningarna sker tillsammans med företag och arbetsgivare. Det arbetsplatsförlagda lärandet, praktiken, innebär att du får upp till hälften av din utbildning på företag. Du kan också läsa för att få allmän högskolebehörighet och även läsa mer teknisk matematik, fysik mm om du funderar på att gå vidare till teknisk högskola.

Engagerade lärare och instruktörer ger dig allt stöd du behöver i dina studier. Vi finns på Campus Lindholmen och Stora Holm

För dig som inte är behörig till ett nationellt program erbjuder vi även introduktionsprogram.

Följ oss på Instagram

Hemsida Facebook
Besöksadress:

Uppfinnaregatan 1, våning 4

Postadress:

417 56 Göteborg

Kontakt:
031-367 27 00
info.bracke@educ.goteborg.se

Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen.
Bygg- och anläggningsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med att bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus och anläggningar.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Introduktionsprogram

Om du inte är behörig till ett nationellt program, har du rätt att gå ett introduktionsprogram. Vilket program du kan gå beror bland annat på vad du har för mål med din utbildning på programmet. Ett alternativ till att gå ett introduktionsprogram är att gå kvar upp till två år till i grundskolan för att bli behörig.
Det finns fem olika program: Preparandutbildning, Programinriktat individuellt val, Yrkesintroduktion, Individuellt alternativ och Språkintroduktion.

Inget av programmen ger examen, utan tanken är att de ska leda vidare till ett nationellt program eller till arbete.

Utbildningen är på heltid och innehållet i utbildningen kommer att bestämmas i en individuell studieplan. Efter utbildningen får man ett studiebevis.

För att du ska få hjälp med att ta reda på vilket program som passar bäst för dig, kan du prata med en studie- och yrkesvägledare på din skola.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

Särskild variant

En särskild variant är en gymnasieutbildning där hela eller delar av utbildningens inriktning och programfördjupning avviker från det nationella programmet.

Läs mer på Utbildningsinfo.se