Bernadottegymnasiet

Besök oss i monter F03:17

Om utställaren

Program

På Bernadottegymnasiet kan du välja mellan Teknikprogrammet eller det Samhällsvetenskapliga programmet. Du möter engagerade och välutbildade lärare vars främsta fokus är att du ska uppnå goda studieresultat. Båda programmen ger behörighet till fortsatta studier och efter dina tre år hos oss kommer du känna dig väl förberedd på livet som väntar efter gymnasiet.

Bernadottegymnasiet är också till för dig som är nyfiken på att arbeta inom polisen, tullverket, försvarsmakten, kustbevakningen, räddningstjänsten, ambulansen eller likande uniformsyrken. Om du vill värna alla människors lika värde och rättigheter och är intresserad av natur, friluftsliv, motion och hälsa, då ska du välja Bernadottegymnasiet.

Bernadottegymnasiet är en liten kommunal gymnasieskola mitt i centrala Göteborg.

Hemsida Facebook
Besöksadress:

Skånegatan 18
412 51 Göteborg

Kontakt:
031-367 17 00
info.bernadottegymnasiet@educ.goteborg.se

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen.
Samhällsvetenskapsprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av hur människan och samhället utvecklas och fungerar idag på olika sätt. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier inom ett brett samhällsvetenskapligt område på högskolan.

Läs mer på Utbildningsinfo.se

 

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som leder till en högskoleförberedande examen.
Teknikprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med teknik och tekniska processer. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i teknik och naturvetenskap på högskolan. Du får även högskolebehörighet till fler områden.

Läs mer på Utbildningsinfo.se