Tack till alla som kom på årets mässa!

Gymnasiedagarna och Future Skills har nått sitt slut för den här gången och förra torsdagen gick även Gymnasiedagarna 4e dagen, mässan för den som ska söka till gymnasiesärskolan, av stapeln.

Stort tack till alla som har deltagit!

Allt som allt har över 30 000 besökare haft möjlighet att träffa 100 av regionens gymnasieskolor, prata med studie- och yrkesvägledare och lära sig mer om regionens arbetsmarknad genom de 40 branscher och företag som fanns på plats.

Nedan finns ett axplock av alla aktiviteter under årets mässa.

Regionens största föräldramöte

På regionens största föräldramöte fick föräldrar och elever information och inspiration kring gymnasievalet och framtidens arbetsmarknad.

Regionens största föräldramöte på arabiska

På torsdagen hölls även ett uppskattat föräldramöte på arabiska.

Elevcase

På årets mässa var det inte bara eleverna i grundskolan som gavs möjlighet att tänka på framtiden. Kopplat till mässan fick nämligen gymnasielever från fyra olika program uppleva vad det framtida yrkeslivet kan föra med sig genom att utföra skarpa ”case” kopplade till sina utbildningar.

Läs mer om elevcasen här!

Spännande aktiviteter på Future Skills

På Future Skills kunde besökarna lära sig mer om över 40 branscher och företag!

Gustav Martner föreläste om Den digitala kostcirkeln

Gustav Martner berättade om forskningsläget kring psykisk hälsa och skärmar och olika metoder och knep för att hitta en hälsosam balans i hur vi använder vår tid och våra hjärnor.

Prisutdelning av Utmärkelsen 2018

I år ägde prisutdelningen av Utmärkelsen rum på mässans stora scen.

Se vilka som vann här!

Ett stort tack till alla er som har varit med och ställt ut, arbetat på plats och besökt mässan!