Speeddating mellan studie- och yrkesvägledare, företag och branscher inför Gymnasiedagarna och Future Skills

Under förmiddagen den 21 september träffades över 60 studie- och yrkesvägledare och de företag och branscher som ska medverka på Future Skills och Gymnasiedagarna på en förträff inför mässan.

Future Skills är en del av mässan som ger möjlighet till att lära sig mer om vilka jobb som kommer att finnas i framtiden. På mässan finns över 40 branscher och företag representerade, men även studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa deltagarna ta reda på vilken utbildning som krävs för olika yrken.

Viktig dialog inför mässan

Förmiddagens träff var en möjlighet för företag, branscherna och studie- och yrkesvägledarna att lära känna varandra och förbereda sig inför mässan.

– Att de får träffas innan mässan har så många fördelar, säger Lena Sjöstrand som är projektledare för Future Skills. De får veta mer om varandras verksamheter, men kan även knyta nya kontakter inför framtiden och inspireras av hur de andra tänker och arbetar.

Träffen inleddes med en kort introduktion med information om aktiviteter under årets mässa och därefter var det dags att dejta!

Lyckade möten

Studie- och yrkesvägledarna fick i smågrupper sitta ner med varje företag/bransch under fem minuter. Sen bytte grupperna plats för att träffa nya företag. Stämningen var uppsluppen och diskussionerna fyllde rummet, när det var dags att gå vidare var det nog många som gärna hade fått sitta kvar och diskutera vidare.

Lena Sjöstrand tyckte att konceptet verkade vara uppskattat.

– Jag fick så många positiva reaktioner från deltagarna, många sa att vi borde ha såna här träffar fler gånger. Det är härligt att se när samverkan sker hands on i det här formatet.

Läs mer om Future Skills här!