Välkommen till Gymnasiedagarna
och Future Skills!

MER INFO

Vanliga frågor

om biljett

till mässan.

Läs mer!

Vi är regionens största mötesplats för dig som ska göra ett studie- eller yrkesval. Under ett och samma tak samlas representanter från såväl gymnasieskolor i Göteborgsregionen som skolor med riksintag och representanter från regionens branscher och företag.

Om mässan

Målet är att du som ska göra ditt gymnasieval, du som söker jobb och du som vill välja vidare studier ska lära dig mer om dina möjligheter. Vilka branscher och yrken finns nu och i framtiden? Vilka utbildningar krävs för olika yrken? Vilka kompetenser behöver jag?

Mässan är indelad i två sektioner; en där du träffar gymnasieskolor och en där du får lära dig mer om olika yrken, företag och branscher. På båda sektionerna finns studie- och yrkesvägledare på plats.

Gymnasieskolor

Vi vill att du som går i årskurs 8 och 9 och snart ska göra ditt gymnasieval ska få en möjlighet att veta mer om de skolor du kan välja mellan. Genom att besöka Gymnasiedagarna och Future Skills får du en chans att träffa skolorna innan du bestämmer vilka du vill besöka på öppet hus.

Här träffar du representanter från såväl regionens gymnasieskolor som skolor med riksintag för att få svar på frågor som:

  • Vilka program och inriktningar som finns på skolan
  • Hur skolornas scheman ser ut
  • Hur lektionerna är utformade
  • Och alla andra frågor som är viktiga för dig!

Här kan du se vilka skolor som medverkar på mässan.

Future Skills – allt om arbetsmarknaden, idag och imorgon

Göteborgsregionen växer och det är viktigare än någonsin med rätt kompetens på rätt plats – och det är just därför vi har en del av mässan som fokuserar på arbetsmarknaden och vilka kompetenser som behövs.

Ibland kallar vi lite kaxigt Future Skills för regionens största praoplats. Det här är en spännande interaktiv del av mässan, där du som besökare kan lära dig mer om olika branscher genom olika prova på-aktiviteter, som gör att du faktiskt får uppleva hur det är att arbeta i olika yrken.

Här samlas mängder av spännande företag och branscher för att träffa dig som går i årskurs 8 eller 9, läser på gymnasiet, är arbetssökande och vuxen- eller sfi-student.

 

Visste du att:

  • Det finns studie- och yrkesvägledare på plats inne på Future Skills som kan hjälpa dig ta reda på vilken utbildning som kan leda till ditt drömjobb
  • Om du är ny med svenskan kan du få hjälp och stöd från en språkguide under ditt besök
  • Sammanlagt kommer över 40 företag och branscher att finnas på plats på Future Skills. Läs mer om dem här
  • Du som är sugen på en utbytestermin eller språkresa kan lära dig mer om utlandsstudier på Future Skills

Här kan du se vilka som medverkar på Future Skills

Arrangörer

Gymnasiedagarna är ett arrangemang av Göteborgsregionen (GR) och Future Skills är ett samarbete mellan Göteborgsregionen (GR), Business Region Göteborg, Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, Västra Götalandsregionen och Arbetsförmedlingen.