Lektioner på plats – boka ett klassrum

– I år kan du boka ett eget klassrum i anslutning till mässan i 30 minuter.

En mässa är full av intryck, ljud och aktivitet. Klassrummen ger dig som lärare en möjlighet till att samla klassen för att prata i en lugnare miljö. Använd klassrummet för att hålla i en kortare lektion, för att förbereda eleverna inför mässan eller för att samla klassen efter besöket. Klassrummen kan även bokas tillsammans med en extern föreläsare.

Under tisdagen och onsdagen kan klassrummen bokas av lärare som undervisar i grundskolan och på torsdagen kan klassrummen bokas för grupper från sfi-verksamheter, vuxenutbildningar och Arbetsförmedlingen. Se mer info nedan.

Det finns ett begränsat antal klassrum och först till kvarn gäller.

För Grundskolor: tisdag 9/10 och onsdag 10/10

Använd klassrummet till att stärka elevernas valkompetens och ge dem en förståelse för arbetsmarknaden!

Håll i en egen lektion eller boka klassrummen tillsammans med en föreläsare. Det finns fyra olika ämnen att välja mellan:

• Arbetsmarknadskunskap: Föreläsning om förutsättningar på arbetsmarknaden inom olika yrken och vägen dit.
  • Valkompetens: Föreläsningen stärker elevernas valkompetens genom att belysa myter stereotypa föreställningar om olika gymnasieprogram och yrken.
  • Lärarhandledningen: Arbeta konkret och verklighetsnära med att stärka elevernas valkompetens genom att tillsammans göra en övning ur den digitala lärarhandledningen kring yrken och utbildningar.
  • Prova på: Förbered eleverna inför ett besök på årets prova på-yta, färdigheter kan prövas och intresse väckas för en rad olika yrken och branscher.

Bokning av klassrum tisdag och onsdag

Tisdagens och onsdagens klassrum bokas i samband med biljettbokning av mässan. Om du redan har köpt biljetter, men vill boka in dig i ett klassrum kontaktar du Rasmus Jonsson på mail: Rasmus.Jonsson@grkom.se

Torsdag 11/10: för grupper från SFI-verksamheter, vuxenutbildning och Arbetsförmedlingen

Under torsdagen kan klassrummen bokas för en egen lektion eller diskussion i anknytning till mässan, eller tillsammans med en presentation som hålls av Arbetsförmedlingen samt Arbetsmarknad och vuxenutbildningen i Göteborg och avdelningen Vägledning.

Arbetsförmedlingen berättar om hur arbetsmarknaden ser ut i dagsläget. Var finns jobben? Hur söker man jobb? Vad kräver dagens arbetsgivare och hur kan vägen till drömjobbet se ut? Det kommer finnas möjlighet till dialog och att ställa frågor.

Arbetsmarknad och vuxenutbildningen i Göteborg och avdelningen Vägledning kommer introducera dig i vad karriärvägledning kan innebära genom att du både får lyssna på vägledare och arbeta tillsammans med vägledare i en Work Shop för att få fram relevanta frågor när du ska möta arbetsgivarna på mässan.

Bokning för torsdagen 11/10 sker genom Arbetsförmedlingen:

E-post: maria.afeldt@arbetsformedlingen.se