Idag öppnar monterbokningen för årets mässa!

Den 8–10 oktober är det åter dags för Gymnasiedagarna och Future Skills – regionens största strategiska och operativa mötesplats om kompetensförsörjning och framtidsfokus.

Idag, den 15 mars kl. 9.00, öppnar monterbokningen för er som vill medverka på årets mässa här!

Ett besök på mässan är startskottet på gymnasievalet för regionens elever och till mötesplatsen kommer även vårdnadshavare, gymnasieelever, arbetssökande och sfi- och vuxenstudenter som vill veta mer om hur de kan ta nästa steg i karriären.

Skola och arbetsliv under samma tak

Mässan är indelad i två sektioner, en del med representanter från regionens gymnasieskolor och vissa skolor med riksintag och på den del som heter Future Skills samlas representanter från regionens företag och branscher.

Genom att samla så många besökare, skolor och arbetsliv under ett och samma tak skapas en unik mötesplats. Här kan de som ska göra sitt studie- och yrkesval lära sig mer om gymnasieprogrammen, testa på olika yrken och lära sig med om vilka kompetenser som efterfrågas på arbetsmarknaden.

Dessutom kan skola och arbetsliv mötas för samtal och samarbete kring regionens kompetensutmaning – både innan, under och efter mässan!

Nya lokaler och årets utbud

I år kommer vi husera i nya större lokaler på Svenska Mässan, vilket ger oss möjlighet att utveckla vår mötesplats med fler spännande och inspirerande aktiviteter.

Som tidigare år kommer vi ha oberoende studie- och yrkesvägledare på plats liksom språkguider som stöttar besökare som är nya med svenskan. Dessutom kommer vi erbjuda informationsmöten kring gymnasievalet och arbetsmarknaden för vårdnadshavare och barn och satsa ännu mer på material för förberedelse inför besöket.

Vill du medverka på årets mässa?

Klicka här för att boka en monterplats!