Future Skills – regionens största praoplats

Göteborgsregionen växer och det är viktigare än någonsin med rätt kompetens på rätt plats.
På Future Skills möter unga som står inför sitt studie- och yrkesval framtidens arbetsmarknad.
Future Skills

Se våra utställare

Klicka här

Vilka utbildningar leder till jobb? Hur blir man civilingenjör? Och vad gör egentligen en plåtslagare på dagarna? Välkommen till Future Skills och få svar på alla dina frågor om framtidens jobb.

På Future Skills samlas mängder av spännande företag och branscher som vill träffa just dig! Här kan du knyta kontakter, lära dig mer om utlandsstudier, vilka jobb som kommer att finnas i framtiden och vilken utbildning som krävs för olika yrken. Du kan också tävla i yrkesskicklighet mot riktiga proffs och testa på hur det är att ha olika jobb. Future Skills är helt enkelt en enda stor praoplats!

Future Skills riktar sig till dig som går i årskurs 8 och 9, men även gymnasieelever, arbetssökande och vuxen- och sfi-studenter är varmt välkomna hit.

Visste du att:

• Future Skills hade runt 28 000 besök förra året
  • Det finns studie- och yrkesvägledare på plats inne på Future Skills som kan hjälpa dig ta reda på vilken utbildning som kan leda till ditt drömjobb
  • Om du är ny med svenskan kan du få hjälp och stöd från en språkguide under ditt besök
  • Sammanlagt kommer över 40 företag och branscher att finnas på plats på Future Skills. Läs mer om dem här
  • Du som är sugen på en utbytestermin eller språkresa kan lära dig mer om utlandsstudier på Future Skills

Mer information och kontakt

Vill du medverka på Future Skills, anmäla din klass/grupp eller få tillgång till informationsmaterial för att informera om Future Skills i din egen verksamhet?

Vi svarar gärna på dina frågor. Kontakta oss här: futureskills@grkom.se

Future Skills är ett samarbete mellan GR, Business Region Göteborg, Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, Västra Götalandsregionen och Arbetsförmedlingen.