Välkommen till Gymnasiedagarna och Future Skills!

Gymnasiedagarna är mässan för dig som ska göra ditt gymnasieval. Här träffar du representanter från såväl gymnasieskolor i Göteborgsregionen som skolor med riksintag. På nya mötesplatsen Future Skills har du chansen att träffa företag och branscher, knyta kontakter med arbetsgivare, prova på olika yrken och lära dig mer om framtidens arbetsmarknad. Målet är att hjälpa dig att göra ett så välgrundat studie- och yrkesval som möjligt.

_GYM1583

Mässans öppettider 2019

Hitta hit

Gymnasiedagarna och Future Skills håller till på Svenska Mässan. Här hittar du karta och information om parkering och kollektivtrafik.

Läs mer

_GYM1613

Utställare och hallkarta

Här hittar du samtliga gymnasieskolor som ställer ut på mässan samt en skiss över mässhallen.

Läs mer här.

(OBS! 2018 års utställare. Utställare för 2019 presenteras längre fram.)

_GYM1642

Biljetter

Skolgrupper kan köpa biljetter i förväg, och bokas då in av läraren. Skolans biljett gäller både för elev och dess familj, men för övriga besökare köpes biljett på plats under mässans öppettider.

Läs mer om biljetter här

Obs! Biljettbokning öppnar efter sommaren 2019.

_GYM1674

Ladda ner material

Här hittar du material som kan vara användbart för elever, skolpersonal och vårdnadshavare som ska besöka mässan.

Läs mer

_GYM1696

Gymnasiedagarna 4:e dagen – för särskolan

Den 17:e oktober 2019 arrangeras Gymnasiedagarna 4:e dagen, en mässa i mindre format för dig som ska söka till gymnasiesärskolan.

Läs mer

Prata med en studie- och yrkesvägledare

I studie- och yrkesvägledningsmontern finns vägledare från alla kommuner i Göteborgsregionen. Du kan prata med dem om program, skolor eller kommuner du är intresserad av.

gymnasievalet

Gymnasievalet

I Göteborgsregionen söker du gymnasieutbildningar genom regionens gemensamma gymnasieantagning. Du hittar samtliga utbildningar i katalogen ”Vad ska jag välja?”

Vad ska jag välja? | Ansökan

sprakguider

Språkguider

Under mässan finns språkguider på plats för att stötta elever och föräldrar som är nya med svenskan. Guiderna talar arabiska, dari, persiska, somaliska och tigrinja.

Läs mer här

apples

Mat & dryck

I caféerna finns lättare mat och fika att köpa under mässans öppettider. Välkommen!

_GYM1580

Elevresor med Västtrafik

Grupper med elever från Västra Götaland kan resa inom regionen med ett särskilt elevresekort.

Läs mer

Lektioner på plats – boka ett klassrum

Under mässan finns möjlighet att boka ett eget rum i 30 minuter för att samla klassen under besöket på Gymnasiedagarna. Klassrummet kan bokas för att hålla i en egen lektion eller tillsammans med extern föreläsare inom ämnen som valkompetens eller arbetsmarknad.

Mer information kommer längre fram 

Nytt prova på-koncept

Utöver de möjligheter som utställande företag och branscher erbjuder för att prova på deras yrken kommer det i år att finnas ett koncept för att prova på olika arbetsuppgifter och tävla mot proffs eller vänner.

Läs mer

Utlandsstudier

Att studera utomlands är en upplevelse för livet, där du inte bara har möjlighet att förbättra dina språkkunskaper utan även kan lära känna nya vänner från hela världen.

Se våra utställare för utlandsstudier