Välkommen till Gymnasiedagarna och Future Skills!

Gymnasiedagarna är mässan för dig som ska göra ditt gymnasieval. Här träffar du representanter från såväl gymnasieskolor i Göteborgsregionen som skolor med riksintag. I år är det premiär för den nya mötesplatsen Future Skills där du har chansen att träffa företag och utbildningsanordnare, knyta kontakter med arbetsgivare och prova på olika yrken. Målet är att hjälpa dig att göra ett så välgrundat studie- och yrkesval som möjligt.

_GYM1583

Mässans öppettider

sm2

Hitta hit

Gymnasiedagarna nås via Entré 2 vid Svenska Mässan, mittemot Liseberg. Här hittar du karta och information om parkering och kollektivtrafik.

Läs mer

_GYM1613

Utställare och hallkarta

Här hittar du samtliga utställare och en skiss över mässhallen.

Alla utställare

Öppna kartan här

_GYM1642

Biljetter

Skolgrupper kan förboka biljetter till besöket på mässan. Priset är 10 kr/elev och biljetten gäller som inträde för gruppbesöket och för elevens hela familj under mässans alla dagar. Skolgrupper bokas in mellan kl. 08:30 – 14:30.

Biljetter kan även köpas i entrén för 30 kr, betalning sker med kort eller Swish. Boka biljetter här.

_GYM1674

Ladda ner material

Här hittar du material som kan vara användbart för elever, skolpersonal och vårdnadshavare som ska besöka mässan.

Läs mer

Regionens största föräldramöte

Inspiratören Micke Gunnarsson föreläser och experter ger svar på dina frågor om gymnasievalet och framtidens jobb.
Tid: tisdag och onsdag kl. 17.30-18.45

Läs mer

_GYM1696
Gymnasiedagarna 4:e dagen – för särskolan

Den 19:e oktober arrangeras Gymnasiedagarna 4:e dagen, en mässa i mindre format för dig som ska söka till gymnasiesärskolan.

Läs mer

Prata med en studie- och yrkesvägledare

I studie- och yrkesvägledningsmontern finns vägledare från alla kommuner i Göteborgsregionen. Du kan prata med dem om program, skolor eller kommuner du är intresserad av. Under tisdagen kl.12.00–20.00 finns studie- och yrkesvägledare från särskolan på plats.

gymnasievalet

Gymnasievalet

I Göteborgsregionen söks alla gymnasieutbildningar genom det digitala verktyget Indra2. Alla utbildningar hittas i katalogen ”Vad ska jag välja?”

Vad ska jag välja? | Indra2

sprakguider

Språkguider

Under mässan finns språkguider på plats för att stötta elever och föräldrar som är nya med svenskan. Guiderna talar arabiska, dari, persiska, somaliska och tigrinja. Du hittar språkguiderna i monter F00:03 mellan kl. 08.30 och 16.00 Inne på Future Skills anordnas även guidade turer med Arbetsförmedlingens språkstödjare. Turerna sker kl.11:00, 14:00 och 16:30.

Inspirationsföreläsning för arbetssökande

Välkommen på ett skräddarsytt seminarium för dig som är över 20 år och vill veta mer om framtidens jobb och hur du tar dig tid. Arbetsmarknad och vuxenutbildningen, Arbetsförmedlingen och GR föreläser tillsammans med fem växande branscher. Tid: Tisdag 10 oktober 15.00-16.00

Ladda ner information som pdf

 

Skola-arbetslivstorget för skolpersonal

En nyhet för i år! Här samlas verksamheter och projekt som arbetar för att skolor och arbetsliv ska närma sig varandra. Målgruppen är skolpersonal, arbetsliv och andra som är intresserade av olika samverkansformer inom området. Du hittar skola-arbetslivstorget inne på Future Skills-området.

apples

Mat & dryck

I caféerna finns lättare mat och fika att köpa under mässans öppettider. Välkommen!

Film

Upplev ett besök på Gymnasiedagarna genom filmen från en tidigare mässa.

_GYM1580

Elevresor med Västtrafik

Grupper med elever från Västra Götaland kan resa inom regionen med ett särskilt elevresekort.

Läs mer