Välkommen till Gymnasiedagarna och Future Skills!

Gymnasiedagarna är mässan för dig som ska göra ditt gymnasieval. Här träffar du representanter från såväl gymnasieskolor i Göteborgsregionen som skolor med riksintag. Besök också den nya mötesplatsen Future Skills där du har chansen att träffa företag och utbildningsanordnare, knyta kontakter med arbetsgivare och prova på olika yrken. Målet är att hjälpa dig att göra ett så välgrundat studie- och yrkesval som möjligt.

_GYM1583

Mässans öppettider

sm2

Hitta hit

Gymnasiedagarna nås via Entré 2 vid Svenska Mässan, mittemot Liseberg. Här hittar du karta och information om parkering och kollektivtrafik.

Läs mer

_GYM1613

Utställare och hallkarta

Här hittar du samtliga utställare och en skiss över mässhallen.

(Uppdateras vid nya mässa)

_GYM1642

Biljetter

Skolgrupper kan förboka biljetter till besöket på mässan. Priset är 10 kr/elev och biljetten gäller som inträde för gruppbesöket och för elevens hela familj under mässans alla dagar. Skolgrupper bokas in mellan kl. 08:30 – 14:30.

Biljetter kan även köpas i entrén för 30 kr, betalning sker med kort eller Swish. (Biljettlänk kommer att finns här längre fram)

_GYM1674

Ladda ner material

Här hittar du material som kan vara användbart för elever, skolpersonal och vårdnadshavare som ska besöka mässan.

Läs mer

Regionens största föräldramöte

(Uppdateras vid ny mässa)

Läs mer

_GYM1696
Gymnasiedagarna 4:e dagen – för särskolan

Den 18:e oktober arrangeras Gymnasiedagarna 4:e dagen, en mässa i mindre format för dig som ska söka till gymnasiesärskolan.

Läs mer

Prata med en studie- och yrkesvägledare

I studie- och yrkesvägledningsmontern finns vägledare från alla kommuner i Göteborgsregionen. Du kan prata med dem om program, skolor eller kommuner du är intresserad av. Under vissa tider finns också studie- och yrkesvägledare från särskolan på plats.

gymnasievalet

Gymnasievalet

I Göteborgsregionen söks alla gymnasieutbildningar genom den gemensamma gymnasieantagningen. Alla utbildningar hittas i katalogen ”Vad ska jag välja?”

Vad ska jag välja? | Ansökan

sprakguider

Språkguider

Under mässan finns språkguider på plats för att stötta elever och föräldrar som är nya med svenskan. Guiderna talar arabiska, dari, persiska, somaliska och tigrinja.

(Uppdateras vid ny mässa)

apples

Mat & dryck

I caféerna finns lättare mat och fika att köpa under mässans öppettider. Välkommen!

Film

Upplev ett besök på Gymnasiedagarna och Future Skills genom filmen från förra årets mässa.

_GYM1580

Elevresor med Västtrafik

Grupper med elever från Västra Götaland kan resa inom regionen med ett särskilt elevresekort.

Läs mer