Välkommen till Gymnasiedagarna och Future Skills!

Gymnasiedagarna är mässan för dig som ska göra ditt gymnasieval. Här träffar du representanter från såväl gymnasieskolor i Göteborgsregionen som skolor med riksintag. På nya mötesplatsen Future Skills har du chansen att träffa företag och branscher, knyta kontakter med arbetsgivare, prova på olika yrken och lära dig mer om framtidens arbetsmarknad. Målet är att hjälpa dig att göra ett så välgrundat studie- och yrkesval som möjligt.

_GYM1583

Mässans öppettider

Hitta hit

Gymnasiedagarna nås via Entré 2 vid Svenska Mässan, mittemot Liseberg. Här hittar du karta och information om parkering och kollektivtrafik.

Läs mer

_GYM1613

Utställare och hallkarta

Här hittar du samtliga gymnasieskolor som ställer ut på mässan samt en skiss över mässhallen.

Läs mer här.

_GYM1642

Biljetter

Skolgrupper kan köpa biljetter i förväg, och bokas då in av läraren. Skolans biljett gäller både för elev och dess familj, men för övriga besökare köpes biljett på plats under mässans öppettider.

Läs mer om biljetter här

_GYM1674

Ladda ner material

Här hittar du material som kan vara användbart för elever, skolpersonal och vårdnadshavare som ska besöka mässan.

Läs mer

Regionens största föräldramöte

Förra årets succé är tillbaka. I år kommer fem föräldramöten att hållas på mässan. Fokus ligger på både inspiration och information om studieval och framtidens arbetsmarknad.

Läs mer

Regionens största föräldramöte – på arabiska

Ett av årets fem föräldramöten kommer att hållas på arabiska. Fokus ligger på både inspiration och information om gymnasievalet och framtidens arbetsmarknad.

Läs mer

_GYM1696

Gymnasiedagarna 4:e dagen – för särskolan

Den 18:e oktober arrangeras Gymnasiedagarna 4:e dagen, en mässa i mindre format för dig som ska söka till gymnasiesärskolan.

Läs mer

Prata med en studie- och yrkesvägledare

I studie- och yrkesvägledningsmontern finns vägledare från alla kommuner i Göteborgsregionen. Du kan prata med dem om program, skolor eller kommuner du är intresserad av. Studie- och yrkesvägledare från särskolan kommer att finnas på plats tisdag 9/10 kl. 12.00-20.00.

gymnasievalet

Gymnasievalet

I Göteborgsregionen söker du gymnasieutbildningar genom regionens gemensamma gymnasieantagning. Du hittar samtliga utbildningar i katalogen ”Vad ska jag välja?”

Vad ska jag välja? | Ansökan

sprakguider

Språkguider

Under mässan finns språkguider på plats för att stötta elever och föräldrar som är nya med svenskan. Guiderna talar arabiska, dari, persiska, somaliska och tigrinja.

Läs mer här | Boka språkguider här

apples

Mat & dryck

I caféerna finns lättare mat och fika att köpa under mässans öppettider. Välkommen!

Film

Upplev ett besök på Gymnasiedagarna och Future Skills genom filmen från förra årets mässa.

_GYM1580

Elevresor med Västtrafik

Grupper med elever från Västra Götaland kan resa inom regionen med ett särskilt elevresekort.

Läs mer

Lektioner på plats – boka ett klassrum

I år kan du boka ett eget rum i 30 minuter där din klass kan samlas under besöket på Gymnasiedagarna. Använd klassrummet till att stärka elevernas valkompetens och ge dem en förståelse för arbetsmarknaden.

Läs mer

Nytt prova på-koncept

Utöver de möjligheter som utställande företag och branscher erbjuder för att prova på deras yrken kommer det i år att finnas ett koncept för att prova på olika arbetsuppgifter och tävla mot proffs eller vänner.

Läs mer

Föreläsningar

Gustav Martner – digitala kostcirkeln tisdag och onsdag kl 18.00

Är skärmtid positivt eller negativt?

Läs mer

Utlandsstudier

Att studera utomlands är en upplevelse för livet, där du inte bara har möjlighet att förbättra dina språkkunskaper utan även kan lära känna nya vänner från hela världen.

Se våra utställare för utlandsstudier