Välkommen till Gymnasiedagarna 2017!

Gymnasiedagarna är en mässa för dig som ska göra ditt gymnasieval. Här får du möjlighet att träffa representanter från såväl gymnasieskolor i Göteborgsregionen som skolor med riksintag. På plats finns också personal från Gymnasieantagningen, representanter från arbetslivet och oberoende studie- och yrkesvägledare från hela regionen, allt för att hjälpa dig att göra ett välgrundat studie- och yrkesval.

_GYM1583

Mässans öppettider

sm2

Hitta hit

Gymnasiedagarna nås via Entré 2 vid Svenska Mässan, mittemot Liseberg. Här hittar du karta och information om parkering och kollektivtrafik.

Läs mer

_GYM1613

Utställare och hallkarta

Här hittar du samtliga utställare och hallskiss.

(info kommer vid ny mässa)

_GYM1642

Biljetter

Skolgrupper har möjlighet att förboka biljetter till besöket på mässan. Priset är 10 kr/elev och biljetten gäller som inträde för både gruppbesöket och elevens hela familj under mässans alla dagar. Skolgrupper bokas in mellan kl. 08:30 – 14:30.

Biljetter går även att köpa i entrén för 30 kr, betalning sker då med kort eller Swish.

_GYM1593

Vad händer på mässan?

Det händer saker under mässans öppettider. Förutom alla skolors montrar finns bland annat möjlighet att träffa arbetslivet, prata med studie- och yrkesvägledare och kolla upp hur antagningsprocessen fungerar.

Läs mer

_GYM1674

Information till besökande skolor

Här samlas allt material som kan vara användbart för såväl elever och lärare som vårdnadshavare som ska besöka mässan.

Läs mer

gymnasievalet

Gymnasievalet

I Göteborgsregionen söks alla gymnasieutbildningar genom det digitala verktyget Indra2. Alla utbildningar hittas i katalogen ”Vad ska jag välja?”

Vad ska jag välja? | Indra2

apples

Mat & dryck

I caféerna finns lättare mat och fika att köpa under mässans öppettider. Välkommen!

Film

Upplev ett besök på Gymnasiedagarna genom filmen från en tidigare mässa.

_GYM1696
Gymnasiedagarna 4:e dagen – för särskolan

Veckan efter den ordinarie mässan arrangeras Gymnasiedagarna 4:e dagen, en mässa i mindre format för dig som ska söka till gymnasiesärskolan.

Läs mer

sprakguider

Språkguider

Under mässan alla tre dagar finns språkguider tillhands för elever och föräldrar som är nya med svenskan. Deras uppdrag är att stötta elever som behöver hjälp med information om nationella program eller behöver språkstöd i vägledningssamtal. Mer info kommer vid ny mässa.

_GYM1580

Elevresor med Västtrafik

Grupper med elever från Västra Götaland kan resa inom regionen med ett särskilt elevresekort.

Läs mer