Välkommen till Gymnasiedagarna och Future Skills!

Gymnasiedagarna är mässan för dig som ska göra ditt gymnasieval. Här träffar du representanter från såväl gymnasieskolor i Göteborgsregionen som skolor med riksintag. På nya mötesplatsen Future Skills har du chansen att träffa företag och branscher, knyta kontakter med arbetsgivare, prova på olika yrken och lära dig mer om framtidens arbetsmarknad. Målet är att hjälpa dig att göra ett så välgrundat studie- och yrkesval som möjligt.

_GYM1583

Mässans öppettider

sm2

Hitta hit

Gymnasiedagarna nås via Entré 2 vid Svenska Mässan, mittemot Liseberg. Här hittar du karta och information om parkering och kollektivtrafik.

Läs mer

_GYM1613

Utställare och hallkarta

Här hittar du samtliga gymnasieskolor som ställer ut på mässan samt en skiss över mässhallen.

Läs mer här.

_GYM1642

Biljetter

Skolgrupper kan förboka biljetter till besöket på mässan. Priset är 10 kr/elev och biljetten gäller som inträde för gruppbesöket och för elevens hela familj under mässans alla dagar. Skolgrupper bokas in mellan kl. 08:30 – 14:30.

Biljetter kan även köpas i entrén för 30 kr, betalning sker med kort eller Swish. (Biljettlänk kommer att finns här längre fram)

_GYM1674

Ladda ner material

Här hittar du material som kan vara användbart för elever, skolpersonal och vårdnadshavare som ska besöka mässan.

Läs mer

Regionens största föräldramöte

I år kommer fem föräldramöten att hållas på mässan, varav ett på arabiska. Fokus ligger på både inspiration och information om studieval och framtidens arbetsmarknad.

Läs mer

_GYM1696
Gymnasiedagarna 4:e dagen – för särskolan

Den 18:e oktober arrangeras Gymnasiedagarna 4:e dagen, en mässa i mindre format för dig som ska söka till gymnasiesärskolan.

Läs mer

Prata med en studie- och yrkesvägledare

I studie- och yrkesvägledningsmontern finns vägledare från alla kommuner i Göteborgsregionen. Du kan prata med dem om program, skolor eller kommuner du är intresserad av. Studie- och yrkesvägledare från särskolan kommer att finnas på plats tisdag 9/10 kl. 12.00-20.00.

gymnasievalet

Gymnasievalet

I Göteborgsregionen söker du gymnasieutbildningar genom regionens gemensamma gymnasieantagning. Du hittar samtliga utbildningar i katalogen ”Vad ska jag välja?”

Vad ska jag välja? | Ansökan

sprakguider

Språkguider

Under mässan finns språkguider på plats för att stötta elever och föräldrar som är nya med svenskan. Guiderna talar arabiska, dari, persiska, somaliska och tigrinja.

apples

Mat & dryck

I caféerna finns lättare mat och fika att köpa under mässans öppettider. Välkommen!

Film

Upplev ett besök på Gymnasiedagarna och Future Skills genom filmen från förra årets mässa.

_GYM1580

Elevresor med Västtrafik

Grupper med elever från Västra Götaland kan resa inom regionen med ett särskilt elevresekort.

Läs mer